Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Unelmatyö?: Nokian kaupunki etsii kesäksi lammaspaimenia – Töitä tarjolla kolmessa eri paikassa

Nokian kaupunki hakee lammaspaimenia Pitkäniemeen ja Hätilännotkoon. Pitkäniemen ja Hätilännotkon niityillä laiduntaa tulevana kesänä noin 65 suomenlammasta ja karitsaa, jotka kuuluvat Nokian Sarkolassa toimivan Ala-Uotilan lammastilan katraaseen.

– Lammaspaimenten päivittäisiin tehtäviin kuuluvat muun muassa lampaiden laskeminen, niiden hyvinvoinnin seuraaminen sekä puhtaan juomaveden vaihtaminen. Paimenen tehtävä sopii yhdistyksille tai urheiluseuroille, jotka pystyvät sisäisesti organisoimaan työvuorot, kertoo kaupunginpuutarhuri Venla Kuusela tiedotteessa.

Ala-Uotilan tilan lampaiden on tarkoitus aloittaa laidunnus Hätilännotkossa viikolla 20 ja Pitkäniemessä viikolla 21. Lampaat laiduntavat Pitkäniemessä ja Hätilännotkossa niin kauan kuin ruohoa riittää eli todennäköisesti ainakin syyskuulle asti. Laidun tarjoaa rehevää ja monipuolista ravintoa, kuten esimerkiksi hentoa ruohoa, heinää sekä puiden ja pensaiden lehtiä ja nuoria versoja.

– Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita katsomaan lampaita, mutta niitä ei saa ruokkia omilla eväillä. Lampaita ei myöskään tulisi häiritä, vaan antaa niille työrauha. Koiria ei saa viedä laitumella lainkaan, sanoo Kuusela.

Avoimia niittyjä on menneinä vuosikymmeninä hoidettu perinteisesti laiduntamalla ja samaa maaseutumaista menetelmää voidaan edelleen hyödyntää luonnonmukaisten viheralueiden kehittämisessä. Nokialla on lampaita laiduntamassa myös Luodon saarella Pyhäjärvellä.