Teatteriarvio | Tanssiteatteri MD juhlii tänä vuonna neljännesvuosisataa poikkeuksellisen monipuolisella ohjelmistolla

Iglu on värikäs seikkailu Etelämantereella, Aavevedoksia kutsuu kävelylle muistikuviin.

Teatteriarvio

Tanssiteatteri MD

Iglu

Aavevedoksia

MD on kunniakkaasti yllä-pitänyt tanssiteatteria Tampereella.

Tanssiteatteri MD syntyi kun vuonna 1972 perustettu Tanssiteatteri Mobita ja 1988 perustettu Dansko yhdistyivät. Tanssi-Frenckellin jälkeen MD sai tiloikseen kodikkaan, entisen elokuvateatteri Hällän Hämeenkadulta vuonna 2002.

Vuosien myötä on esitetty 107 teosta: omia nykytanssiteoksia, koko perheen esityksiä ja monia yhteistöitä muun muassa teattereiden ja oopperan kanssa. MD on kunniakkaasti ylläpitänyt tanssiteatteria Tampereella.

Juhlavuottaan MD juhlii neljän produktion voimin. Samuli Roinisen soolotanssiteos Aavevedoksia aloitti, sitä seurasi koko perheen esitys Iglu. Kesällä ensi-iltansa saa Panu Varstalan Human, sooloteos 25-vuotista taiteilijuuttaan juhlivalle Anniina Kumpuniemelle. Marraskuussa nähdään Petri Kekonin Ajan lasku -teos. Werstaan Komuutti- saliin kootaan 1. marraskuuta alkava 25-vuotisjuhlanäyttely.

Mari Rosendahlin ohjaama ja koreografioima Iglu on tärkeä lasten ja koko perheen esitys. Se vie katsojat seikkailulle erilaisten eläinten pariin Etelämantereelle. Keisaripingviini Buzika on joutunut erilleen jäätiköllä, mutta saa ystävän jäistä pelastamastaan Böböstä, joka on sotkeutunut meren muoviroskaan. He tapaavat myös jääkarhu Paaun ja muita eläimiä ja he ystävystyvät.

Iglu on jo ulkoisesti ympäristöteko: sitä valmistettaessa on käytetty paljon kierrätysmateriaaleja. Mari Rosendahlin pukusuunnittelu sekä hänen ja Heikki Järvisen lavastussuunnittelu tarjoavat visuaalisen huippuelämyksen. Elina Nopasen valosuunnittelu luo huikeita näkymiä ja Jussi-Pekka Nuton sävellystyö kuljettaa tarinaa.

Joel Alalantela, Suvi Eloranta, Klaara Haapanen ja Ville Oinonen kuvaavat loistavasti liikkeen ja tanssin kautta tärkeitä ympäristöasioita ja erilaisten syvää ystävyyttä.

Samuli Roinisen Aavevedoksia on meditatiivinen esittäjän ja katsojien yhteinen kokemus. Roininen liikkuu hitaasti koko lattiatilan täyttävien mustien särmiöpalikoiden välissä, välillä rakentaen niitä.

Hän kutsuu katsojat mukaan yhteiselle kävelylle, joka pohjautuu muistikuviin. Filosofinen, tunnelmaltaan japanilainen teos luo mieliin seesteistä rauhaa.

Tanssiteatteri MD

Iglu

Koreografia ja ohjaus Mari Rosendahl

Sävellys Jussi-Pekka Nuto

Videosuunnittelu Heikki Järvinen

Valosuunnittelu Elina Nopanen

Äänisuunnittelu Henri Puolitaival

Lavastussuunnittelu Mari Rosendahl ja Heikki Järvinen

Kuvataiteilija Samuli Kivinummi

Pukusuunnittelu Mari Rosendahl

Maskeeraaja Pepina Granholm

Rooleissa Joel Alalantela, Suvi Eloranta, Klaara Haapanen, Ville Oinonen

Ensi-ilta 26.3.2022 Hällä-näyttämöllä

Aavevedoksia

Tanssi ja koreografia Samuli Roininen

Teksti Samuli Roininen ja Laura Uimosen The Gaze-essee

Musiikki James Murray: Killing Ghosts

Äänisuunnittelu Henri Puolitaival

Visuaalinen toteutus Samuli Roininen

Valokonsultointi Elina Nopanen

Keskustelukumppani Anniina Kumpuniemi

Ensi-ilta 9.3.2022 Hällän pieni sali

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut