Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi varoittaa ulkomaisten rahapeliyhtiöiden markkinointi-iskuista Tampereen MM-kisoissa – "Vastaan on tullut tapaus, jossa saunarekka oli teipattu rahapeliyhtiön logoilla"

Poliisi varoittaa etukäteen ulkomaisten rahapeliyhtiöiden markkinointioperaatioista jääkiekon MM-kisojen ympärillä.

Poliisi mukaan suurien yleisötapahtumien aikaan ulkomaiset rahapeliyhtiöt pyrkivät usein markkinoimaan toimintaansa ja palveluitaan. Rahapeliyhtiöt saattavat jakaa myös ilmaista markkinointimateriaalia tilaisuuksissa ja niiden lähiympäristössä vahvistaakseen näkyvyyttään. Etenkin kansainvälisissä tapahtumissa ulkomaisten rahapeliyhtiöiden markkinointi on usein näkyvää.

Suomessa rahapelien markkinointia saa harjoittaa ainoastaan Veikkaus Oy arpajaislaissa säädetyin rajoituksin.

Arpajaislain vastaista rahapelimarkkinointia on tavattu useissa eri yleisötapahtumissa aikaisemminkin. Markkinointia on toteutettu niin logobrändättyjen ilmaistuotteiden jakamisena, somekampanjointina kuin mainosteipattujen autojen muodossa.

– Rahapelien markkinointi on näkyvintä verkossa, mutta etenkin suurten yleisötapahtumien aikaan rahapeliyhtiöt pyrkivät saamaan näkyvyyttä myös muilla markkinointitavoilla. Vastaan on tullut muun muassa tapaus, jossa saunarekka oli teipattu näyttävästi rahapeliyhtiön logoilla. Markkinointitoimissa usein vain mielikuvitus on ollut rajana, ylitarkastaja Juhani Ala-Kurikka Poliisihallituksen arpajaishallinnosta toteaa.

Markkinoinnilla tarkoitetaan toimintaa, jolla pyritään edistämään rahapelien kysyntää tai rahapelejä toimeenpanevan tahon tunnettuutta. Markkinoinnin käsite on varsin laaja, ja sisältää muun muassa yksittäiset mainosjulisteet sekä rahapeliyhtiön logoja sisältävät tuotteet.

Poliisihallitus voi kieltää lainvastaisen rahapelitoiminnan ja markkinoinnin ja asettaa kiellon tehosteeksi uhkasakon. Lisäksi vuoden 2022 alusta alkaen Poliisihallitus on voinut esittää markkinaoikeudelle seuraamusmaksun määräämistä arpajaislain vastaisesta markkinoinnista.