Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kierrätettäviä pahvilavoja valmistava yritys avaa tuotantolaitoksen Lempäälään – Tavoitteena miljoona pahvilavaa vuodessa

Kierrätettäviä pahvilavoja valmistava KraftPal avaa tuotantolaitoksen Lempäälään.

KraftPal Finland Oy valitsi tuotantolaitoksensa sijoituspaikaksi Tampereen seudun, koska suuri osa yhtiön asiakkaista on 250 kilometrin säteellä Tampereelta. Lempäälän Marjamäen alue taas valikoitui houkuttelevimmaksi vaihtoehdoksi, sillä Marjamäkeen on kasvanut kiinnostava yrityskeskittymä.

– Meidän tuotteemme on ympäristöystävällinen ja täysin kierrätettävä, Marjamäen tavoitteena taas on olla niin sanottu nollapäästöalue, joka tuottaa sähkönsä aurinkokennoilla ja biokaasulla, sanoo KraftPal Nordicsin operatiivinen johtaja Jarmo Palukka tiedotteessa.

KraftPalin tilat valmistuivat Marjamäkeen helmikuun lopulla ja pahvilavoja valmistava täysautomatisoitu kone saapuu sinne Sloveniasta tänä vuonna. Aikataulu tarkentuu myöhemmin. Täysautomaattinen linjasto tuottaa aaltopahvista lavoja, jotka ovat yrityksen mukaan kestäviä, kevyitä, kierrätettäviä ja pantittomia. Sen jälkeen Lempäälässä käynnistyy tuotanto, jossa valmistetaan miljoona pahvilavaa vuodessa.

KraftPal työllistää alkuvaiheessa noin 10 henkeä.

KraftPal Nordicsin tavoitteena on saada 3–5 vuodessa sijoitettua yhteensä 10–15 tuotantolinjastoa Pohjolaan ja Kanadaan. Lempäälässäkin on varauduttu kasvuun.

– Nykyiseen tilaamme mahtuu toinen linjasto ja tontilla on vielä tilaa rakentaa. Uskon, että toinen kone voisi tulla Lempäälään kohtuullisen nopeasti, Palukka arvioi.