Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Meidän tehtävänä on pitää bileet pystyssä koko ajan” – Näillä biiseillä tunnelma nousee kattoon, MM-DJ:t listaavat suosikkinsa

Tampereen kisa-DJ:t tulevat sopuisasti Ilveksestä ja Tapparasta. MM-kisoissa levyjen soittaja ei saa vetää kotiin päin.

Meidän tehtävänä on pitää bileet pystyssä katsomossa koko ottelutapahtuman ajan.

Näin tiivistävät oman tehtävänsä jääkiekon MM-kisoissa Juha ”DJ Juissi” Koivunen ja DJ Tomi Leppälä.

Kokenut kaksikko hoitaa otteluiden musiikkivalinnat Tampereen Nokia-areenalla pelattavissa MM-kisojen peleissä.

– Meidän tehtävä on pitää tunnelma katossa koko ottelun ajan, kertoo Leppälä.

Tamperelainen DJ Juissi on soittanut musiikkia Ilveksen peleissä nyt neljän kauden ajan. Leppälällä on takana peräti 20 kautta Tapparassa ja ennen Koivusta myös 14 kautta Ilveksessä.

Liigapeleihin verrattuna työssä on yksi ratkaiseva ero. MM-kisoissa DJ:t ovat puolueettomia. Kotiinpäin ei saa vetää.

– Lähtökohtana on se, että MM-kisat on kansainvälinen, perhekeskeinen ja viihdyttävä tapahtuma, joissa ei ole varsinaista kotijoukkuetta, tiivistää Koivunen.

Tasapuolisuutta tuo se, että jokainen joukkue on lähettänyt useamman kymmenen kappaleen biisipaketin, joissa on toiveita esimerkiksi alkulämmittelyn ja itse ottelun pelikatkojen aikana soitettavista kappaleista.

– Kokonaisuus syntyy joukkueiden paketeista, päivän hiteistä ja tutuista kisaklassikoista. Musiikkilinjasta on sovittu yhdessä Helsingin jäähallissa pelattavan toisen alkulohkon soittavan Amanda Harkimon kanssa, taustoittaa Leppälä.

Linjasta ja kappalelistasta huolimatta luovuuden käytöstä ei tarvitse tinkiä.

– Persoonaa pääsee laittamaan peliin. Jokainen DJ soittaa saman biisin aina eri tavalla, vakuuttaa Leppälä.

– Olisi hienoa, jos pystyisimme kisoissa nostamaan jonkin kappaleen kisahitiksi, joka muistettaisi juuri näistä kisoista ja toisi tulevaisuudessa hienoja muistoja kisavieraille Tampereesta, lisää Koivunen.

Siviilityönään Koivunen toimii viestintätoimiston asiakkuusjohtajana ja Leppälä autonkuljettajana ja DJ:nä Tampereen viihdemaailma Ilonassa. Kummallakin on takanaan pitkä DJ-ura niin ravintoloissa kuin erilaisissa tapahtumissa. Tampereen MM-kisoissakin kaksikko soittaa myös Nokia-areenan viereen rakennetulla Fan Zone -alueella.

Vaikka kyseessä on huippu-urheilun arvokisat, on kisareissu osalle turisteista juuri viihdetapahtuma.

– Monet kiekkofaniporukat kiertävät kisoista toiseen katsomassa pelejä ja pitämässä hauskaa. Koko reissu menee bilevaihde silmässä, tietää Leppälä.

Suunnitelmallisuudesta ja musiikkilinjasta huolimatta yhtä asiaa Koivunen ja Leppälä kieltävät sopineensa... tai edes pohtineensa. Jos Suomi voittaa maailmanmestaruuden, Nokia-areenalla soi sunnuntaina 29. toukokuuta todennäköisesti klassikko.

– Jos tällä hetkellä pitäisi vastata, niin Queenin We are the Champions voisi olla valinta, DJ-parivaljakko vihjaisee.