Näin jääkiekon MM-kisat levittäytyvät Tampereella koko keskustaan

MM-pelejä voi katsoa screeniltä muun muassa Fan Zone -alueella ja Keskustorin Kesäkeitaalla.

Ei näitä kisoja ihan joka vuosi pelata, joten yrittäjienkin on puhallettava yhteen hiileen, toteaa Paula Pitkänen ja kiinnittää pyöreitä Kiekon koti -mobileja roikkumaan liikkeensä katosta.

Kokenut yrittäjä on vahvasti mukana kisahengessä, vaikka Kyttälässä sijaitsevan second hand -putiikki Lumindo Lifen liikeidea ei varsinaisesti jääkiekkoa likeltä liippaakaan.

Tampereen kaupungin Kiekon koti -teemalla somistetaan useampi sata liikettä Tampereen keskustassa.

– Kiekon koti kertoo sen, että jääkiekko on kaikkien tamperelaisten yhteinen juttu. Jääkiekko kuuluu tamperelaiseen DNA:han ja yhdistää poikkeuksellisella tavalla erilaiset ihmiset ja sukupolvien ketjut, taustoittaa Tampereen kaupungin tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen.

Katukuvaan tulee lisäksi kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n virallisia kisalogoja. Myös Making Miracles on kisaorganisaation hallinnoima kattoteema. Näkyvimmin tämä on esillä teeman mukaan maalatussa ratikassa.

Suurin keskustaan nouseva tapahtuma-alue on areenan kupeeseen tuleva Fan Zone -kisakylä, jonne kuljetaan Tampereen ratapihan raiteelta 1.

Jääkiekko kuuluu tamperelaiseen DNA:han.

Noin 2800 ihmistä vetävälle alueelle tulee muun muassa jättiscreenit pelien seuraamiseen ja myyntitelttoja ja -kojuja.

– Tavoitteena on se, että Fan Zone on areenan jälkeen toiseksi paras paikka katsoa pelejä. Alueella on myös muuta ohjelmaa, kuten muun muassa taikureita, trubaduureja, coverbändejä ja kiekkolegendojen haastatteluja, kertoo MM-kisojen viestintä- ja markkinointipäällikkö Suvi Aherto.

Ainakin Suomen pelipäivinä Fan Zone levittäytyy Sorin aukiolle, jonne tulee näyttö otteluiden seuraamiseen, olutteltta ja ruokakojuja. Sorin aukiolla on myös pyörä- ja skuuttiparkki.

Tuomiokirkonkatu Sorin aukiolta Kyttälänkadulle on nimetty viralliseksi kisakaduksi.

– Katu somistetaan MM-kisahenkeen ja moni tv-yhtiö tulee välittämään kisojen aikana tunnelmia sieltä, kertoo Aherto.

MM-pelejä pääsee seuraamaan jättinäytöltä myös Keskustorin Kesäkeitaassa, joka avataan keskiviikkona 11. toukokuuta.

Samana iltana Frenckellin aukiolla järjestetään MM-kisojen kansanjuhla.

Kesäkeitaan viereen niin kutsutulle Molinin tontille nousee aktiviteettipuisto, jossa on jääkiekkoon liittyvää tekemistä ennen kaikkea perheille. Aktiviteettipuistossa on myös oma näyttö pelien seuraamista varten.

– Tarkoitus on se, että lapsiperheetkin pääsevät seuraamaan pelejä yhteisöllisesti, kertoo Saarteinen.

Lisäksi keskustayrittäjiä kannustetaan järjestämän kisojen aikana erilaisia tapahtumia ja oheistoimintaa, jotka kerätään Kiekon koti -tapahtumakalenteriin.

– Siellä voi kertoa, jos järjestää esimerkiksi kiekkotietokilpailun tai -karaoken, kertoo Saarteinen.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut