Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Näin jääkiekon MM-kisat levittäytyvät Tampereella koko keskustaan

MM-pelejä voi katsoa screeniltä muun muassa Fan Zone -alueella ja Keskustorin Kesäkeitaalla.

Ei näitä kisoja ihan joka vuosi pelata, joten yrittäjienkin on puhallettava yhteen hiileen, toteaa Paula Pitkänen ja kiinnittää pyöreitä Kiekon koti -mobileja roikkumaan liikkeensä katosta.

Kokenut yrittäjä on vahvasti mukana kisahengessä, vaikka Kyttälässä sijaitsevan second hand -putiikki Lumindo Lifen liikeidea ei varsinaisesti jääkiekkoa likeltä liippaakaan.

Tampereen kaupungin Kiekon koti -teemalla somistetaan useampi sata liikettä Tampereen keskustassa.

– Kiekon koti kertoo sen, että jääkiekko on kaikkien tamperelaisten yhteinen juttu. Jääkiekko kuuluu tamperelaiseen DNA:han ja yhdistää poikkeuksellisella tavalla erilaiset ihmiset ja sukupolvien ketjut, taustoittaa Tampereen kaupungin tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen.

Katukuvaan tulee lisäksi kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n virallisia kisalogoja. Myös Making Miracles on kisaorganisaation hallinnoima kattoteema. Näkyvimmin tämä on esillä teeman mukaan maalatussa ratikassa.

Suurin keskustaan nouseva tapahtuma-alue on areenan kupeeseen tuleva Fan Zone -kisakylä, jonne kuljetaan Tampereen ratapihan raiteelta 1.

Jääkiekko kuuluu tamperelaiseen DNA:han.

Noin 2800 ihmistä vetävälle alueelle tulee muun muassa jättiscreenit pelien seuraamiseen ja myyntitelttoja ja -kojuja.

– Tavoitteena on se, että Fan Zone on areenan jälkeen toiseksi paras paikka katsoa pelejä. Alueella on myös muuta ohjelmaa, kuten muun muassa taikureita, trubaduureja, coverbändejä ja kiekkolegendojen haastatteluja, kertoo MM-kisojen viestintä- ja markkinointipäällikkö Suvi Aherto.

Ainakin Suomen pelipäivinä Fan Zone levittäytyy Sorin aukiolle, jonne tulee näyttö otteluiden seuraamiseen, olutteltta ja ruokakojuja. Sorin aukiolla on myös pyörä- ja skuuttiparkki.

Tuomiokirkonkatu Sorin aukiolta Kyttälänkadulle on nimetty viralliseksi kisakaduksi.

– Katu somistetaan MM-kisahenkeen ja moni tv-yhtiö tulee välittämään kisojen aikana tunnelmia sieltä, kertoo Aherto.

MM-pelejä pääsee seuraamaan jättinäytöltä myös Keskustorin Kesäkeitaassa, joka avataan keskiviikkona 11. toukokuuta.

Samana iltana Frenckellin aukiolla järjestetään MM-kisojen kansanjuhla.

Kesäkeitaan viereen niin kutsutulle Molinin tontille nousee aktiviteettipuisto, jossa on jääkiekkoon liittyvää tekemistä ennen kaikkea perheille. Aktiviteettipuistossa on myös oma näyttö pelien seuraamista varten.

– Tarkoitus on se, että lapsiperheetkin pääsevät seuraamaan pelejä yhteisöllisesti, kertoo Saarteinen.

Lisäksi keskustayrittäjiä kannustetaan järjestämän kisojen aikana erilaisia tapahtumia ja oheistoimintaa, jotka kerätään Kiekon koti -tapahtumakalenteriin.

– Siellä voi kertoa, jos järjestää esimerkiksi kiekkotietokilpailun tai -karaoken, kertoo Saarteinen.