Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutuusfestareilla Toto, Kuusisto ja Saraste, kauhua Hämeenkadulla... – Tampere-talo julkististi syksyn pakettinsa

Tampere-talo on julkaissut yli 30 uutta konserttia ja tapahtumaa tulevalle syksylle.

Tampere-talon syksyn ohjelmisto polkaistaan käyntiin elokuun alussa Sorsapuisto Live -uutuusfestareilla, jossa Sorsapuiston ulkoilmalavalle nousee yli 40 miljoonaa albumia urallaan myynyt yhdysvaltalainen aikuisrockin legenda Toto. Toton lisäksi Sorsapuistossa nähdään myös muita artisteja, joista ensimmäiseksi on julkistettu kotimainen hardrock-yhtye Brother Firetribe.

Klassisen musiikin konsertit käynnistyvät 95-vuotisjuhlakauttaan viettävän Radion sinfoniaorkesterin elokuisella vierailulla. Syksyn BBC Proms -festivaalillakin esiintyvää orkesteria johtaa ylikapellimestari Nicholas Collon, ja solistina hurmaa viulisti Pekka Kuusisto. Syyskuussa kapellimestari Jukka-Pekka Saraste tuo Ison salin lavalle kansainvälisen LEAD!-orkesterin ja aikamme parhaimmaksi sellistiksi nimetyn Alban Gerhardtin.

Tunteita ja tietoa -illoissa Tampere-talossa ja Tuulensuun Palatsissa pysähdytään kouluttajapsykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallion johdattamana elämän suurimpien teemojen äärelle musiikin, sanojen, tiedon ja kokemuksellisuuden keinoin. Tunteita ja tietoa -illoissa vaihtuvina artisteina nähdään syksyllä Waltteri Torikka, Knipi ja Mikko Kuustonen.

Alkusyksystä kuullaan Varusmiessoittokunnan Suomipoppia!-konsertti, jossa soittokunta esittää suomipopin kuuluisimpia ja rakastetuimpia kappaleita vuosien varrelta. Syksy on myös legendaaristen tulkitsijoiden juhlaa, kun Tampere-taloon saapuvat muiden muassa Angeliga Klas, Vuokko Hovatta, Aulikki Oksanen, Helena Lindgren ja Jorma Uotinen sekä kitaravirtuoosit Olli Soikkeli ja Mathias Sandberg Trio.

Lapsiperheille tarjotaan syksyllä kerran kuukaudessa järjestettävillä Viiru ja Pesonen -, Kummituskekkerit-ja Mimmi-lehmä ja Varis -nukketeatteriesityksillä, Sorsapuistosalin Ti-Ti Nallen iltapäiväkonsertilla, Supermarsu 2 -elokuvan maailmanensi-illalla sekä joulukuun perinteisillä Lumiukko-animaatiokonserteilla. Myös joulukuun alussa toista kertaa järjestettävät Tampereen Kirjafestarit tarjoavat ohjelmaa kirjafanien lisäksi koko perheelle.

Syksyn mittaan Tampere-talossa kuullaan monen artistin uraa juhlistavia juhlavuosikonsertteja. Estradilla nähdään muun muassa A.Aallon 30-vuotisjuhlakonsertti, Honey B & T-Bonesin 40-vuotisjuhlakonsertti sekä Mikko Alatalon Ikuisen maalaispojan 70-vuotisjuhlakonsertti, jonka komeaan vierailijakaartiin kuuluvat esimerkiksi Anna Hanski, Pauli Hanhiniemi, Heikki Salo, Pate Mustajärvi, Ronja Alatalo ja Mansesteri.

Sorsaklubin livekeikat tekevät paluun hetkellisen korona-ajan hiljaiselon jälkeen. Syksyllä Sorsapuistosalin lavalle kiipeävät Mikael Gabriel, Kasmir & Oulu All Star Big Band, Aleksanteri Hakaniemi ja Elastinen. Sorsaklubin esiintyjäkaartiin on luvassa lisää julkistuksia myöhemmin syksyllä.

Tuulensuun Palatsissa näyttelijä Lari Halme kuljettaa katsojat monologiesityksessään (melkein) Kaikki minusta yllättäviin tilanteisiin ja mielenmaisemiin, kohti eksistenssin keskeisimpiä kysymyksiä. Lari Halme nähdään Tuulensuun Palatsin estradilla viitenä iltana lokakuussa. Pimeä vuodenaika on kuin tehty myös murhamysteereille, joita ratkotaan Tuulensuun Palatsissa Tuoni Studioiden Verinen vieras -, Pirunnyrkki- ja Oikeus/Murha-esityksissä.

Tampere Burlesque ry:n burleskiesitykset saavat kaivattua jatkoa lokakuussa Horror & Tease -show’n merkeissä Tuulensuun Palatsissa. Suosittu kauhushow valloittaa ensimmäistä kertaa Hämeenkadun historiallisen art deco -palatsin ja vie katsojansa aikamatkalle makaabereissa tunnelmissa kansainvälisten ja kotimaisten burleskitaiteilijoiden voimin. Marraskuussa burleskista pääsee nautiskelemaan myös Tampere-talon Pienessä salissa perinteisessä Burlesque Exposé -show’ssa.

Talon pääaulassa Aulaklubi jatkaa toimintaansa myös syyskaudella tarjoten erilaisten elämysten ystäville kymmeniä maksuttomia tapahtumia. Syksyn 2022 ohjelmisto täydentyy vielä.

– Meillä on edessä upea konserttien ja tapahtumien syksy. Loppuvuodesta toteutuu vihdoin moni korona-aikana siirtynyt konsertti. Niiden lisäksi meillä on mittava määrä uusia vetovoimaisia tapahtumia, ja pääsemme käynnistämään uudelleen myös toivotut Sorsaklubin livekeikat, Tampere-talon ohjelmapäällikkö Samppa Rinne kertoo tiedotteessa.