Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Logistiikkajätti avaa uuden alueterminaalin Lempäälään – Jakeluliikenne Tampereen keskustaan täyssähkökuorma-autoilla, energia aurinkovoimalla

DB Schenker avaa Lempäälässä uuden Tampereen alueterminaalin.

Uuden terminaalin myötä DB Schenker laajentaa merkittävästi sähköistä jakeluliikennettä Suomessa. Lempäälässä aloittaa viisi täyssähköistä kuorma-autoa, joilla DB Schenker alkaa operoida Tampereen ydinkeskustan jakelukuljetuksia.

Kaluston lataukseen tarvittava energia saadaan talvea lukuun ottamatta omasta aurinkovoimalasta.

– Pirkanmaa on Suomen toiseksi suurin maakunta ja sen alueella asuu joka kymmenes suomalainen. Nyt isomman terminaalin myötä Tampereen alueen merkitys kasvaa DB Schenkerin verkostossa, kun voimme kasvaa asiakkuuksien myötä ja tarjota monipuolisempia logistiikkaratkaisuja. Pirkanmaa on ollut meille jo pitkään vahva alue varastoinnissa ja nyt tutkimme hubityyppistä toimintamallia kotimaan ja Euroopan kuljetuksiin, sanoo Schenker Oy:n toimitusjohtaja Petteri Nurmi tiedotteessa.

– Erityisen innoissani olen siitä, että pääsemme aloittamaan täysin sähköiset jakelut Tampereen keskustassa. Tällä toteutamme kestävän kehityksen strategiaamme omasta toiminnastamme aiheutuvien päästöjen vähentämisessä.

Terminaalin aurinkovoimala on pinta-alaltaan 1750 neliömetriä ja arvioitu vuosituotto 200 MWh. Sähköautojen latauksessa DB Schenker aloittaa kumppanuuden Nesteen kuljetus- ja logistiikka-alan yrityksille suunnatun sähkölatauspalvelun kanssa.

Terminaalikiinteistö hyödyntää myös maalämpöä ja muita kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja kuten vihreää asvalttia, LED-valaistusta ja ilmatäytteisiä tiivisperätaskuja. DB Schenker on liittynyt myös Tampereen seudun ilmastokumppaniksi.

Lempäälän yhteensä lähes 18 000 neliömetrin terminaalissa on lämmintä tilaa 12 000 neliömetriä ja lämmittämätöntä lastaustilaa 3 900 neliömetrin ulkohallissa. Uusissa tiloissa työskentelee liikennöitsijät mukaan lukien yli 300 henkilöä. DB Schenker yhdistää uuteen terminaaliin toiminnot Tampereen Hervannasta ja Hämeenlinnasta.

DB Schenker on yksi maailman johtavista logistiikkapalveluiden tarjoajista noin 76 100 työntekijällään yli 1 850 toimipisteessä yli 130 maassa.