Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauan odotettu uutuus valmistui vihdoin: Tampereen hautausmaiden haudat löytyvät nyt nimellä nettipalvelusta

Tampereen hautausmaille haudatut löytyvät nyt Hautahaku.fi-nettipalvelun avulla.

Hautahaku.fi -palvelusta löytyvät nyt kaikki Tampereen hautausmaat.

Hautahaku on suunniteltu helpottamaan hautausmaille haudattujen vainajien hautapaikkojen löytämistä. Nimellä tehtävä haku avaa hautausmaan kartan, johon haudan sijainti on merkitty. Palvelusta selviää halutessa myös muiden hautaan haudattujen nimet.

– Palvelua on toivottu useamman vuoden ajan, ja nyt toiveeseen on vihdoin voitu vastata. Kaikki Tampereen hautausmaat on lisätty mobiiliystävälliseen Hautahaku.fi-palveluun, iloitsee Tampereen seurakuntien hautaustoimen päällikkö Jyrki Lehtonen seurakuntien tieodtteessa.

Hautahaku otettiin käyttöön Helsingissä vuonna 2020, ja monet ovat udelleet, miksi Tampereen seurakuntien hautauspalveluilla ei ole vastaavaa palvelua.

– Tampereen hautausmaiden lisäämistä Hautahaku-palveluun hidasti käynnissä ollut pohdinta hautaustietojärjestelmän vaihdosta. Ohjelmistopohdinnan ratkettua päätös palveluun liittymisestä voitiin tehdä helposti ja nopeasti.

Kyselyitä hautojen sijainneista tulee paljon hautauspalveluiden asiakaspalveluun, erityisesti äitienpäivänä, pyhäinpäivänä ja jouluna. Myös kotimaanmatkaajat ja turistit tiedustelevat hautojen sijainteja.