Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona, korot, inflaatio, Ukraina... – Näin OP Tampere selvisi vuoden ensimmäisen kolmen kuukauden talousmyllerryksistä

OP Tampereen liikevoitto oli tammi-maaliskuussa 5,4 miljoonaa euroa, kun vastaava vuotta aiemmin oli 6,3 miljoonaa.

Tuloksen pienenemistä selittävät kasvaneet viranomaismaksut, pankin sijoitusomaisuuteen tehty arvonalennuskirjaus ja henkilöstömäärän kasvun johdosta lisääntyneet henkilöstökulut.

– Alkuvuotta on sävyttänyt koronan lisäksi inflaation ja korkojen nousu sekä Ukrainan sodan aiheuttama epävarmuus, jotka eivät kuitenkaan ensimmäisellä kvartaalilla vielä vaikuttaneet merkittävästi kasvuun. Varallisuudenhoidon ratkaisujen kysyntä pysyi korkealla ja kiinnostus korkosuojauksiin kasvoi merkittävästi. Luottoja myönnettiin merkittävästi enemmän vuoden takaiseen verrattuna, kertoo OP Tampereen toimitusjohtaja Jani Vilpponen tiedotteessa.

Asuntolainoja myönnettiin tammi-maaliskuussa 14 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Keskimääräinen asuntolaina on 154 000 euroa. Asuntolainahakemuksia tuli hieman vähemmän ja lievää pudotusta hakemusten osalta oli jo ennen Ukrainan sodan alkamista.

Yritys- ja yhteisöluottojen kasvua on edelleen ylläpitänyt asuntotuotanto, mutta uusien kohteiden lainatarjouspyynnöt ovat selkeästi Ukrainan kriisin jälkeen vähentyneet. Varsinaisten yritysten luottoja nostettiin tammi-maaliskuussa 10 prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna, yhteensä 35,6 miljoonaa euroa.

Sijoittaminen kiinnostaa edelleen pirkanmaalaisia. OP Tampereen asiakasvarat ovat kasvaneet vuodessa 404 miljoonaa euroa 5,7 miljardiin euroon. Rahasto- ja vakuutussäästöt ovat kasvaneet vuodessa 172 miljoonaa euroa, yhteensä 1,9 miljardiin euroon. Osakesijoituksia OP Tampereen asiakkailla on yhteensä 1,1 miljardia euroa. Osakesijoitusten määrä on kasvanut vuodessa 5,5 prosenttia.

– Tämän vuoden alun markkinoiden myllerryksissä on ollut hienoa huomata, että sijoittajat ovat oppineet toimimaan pitkäjännitteisesti. Ajallisen hajauttamisen merkitys korostuu nyt entistäkin enemmän, ja parhaaseen tulokseen pääsee toimimalla oman sijoitussuunnitelman mukaan säännöllisesti sijoituksia lisäten. Osakesäästötilin suosio on kasvanut edelleen alkuvuonna ja asiakkaamme avaavat kuukausittain satoja uusia osakesäästötilejä, kommentoi OP Tampereen varallisuudenhoidon liiketoimintajohtaja Jani Eenola tiedotteessa.