Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Kokenut bluesukko kohtaa Tampereen tiukimman soittajaremmin – "Käyttäisin materiaalista nimitystä laajennettu blues"

Luvassa on huipputaitajien kuohukermaa.

Pentti ”Baby Boy” Varhama jos joku tuntee sinisävelten sisimmän.

– Satuin olemaan paikalla, kun blues rantautui Suomeen 1960-luvun lopulla.

Baby Boy hankki ensimmäisen kitaransa vuonna 1967. Nuoren miehen innoittajina toimivat tuolloin John Mayall, Muddy Waters ja Howlin’ Wolf, hieman myöhemmin Son House, Robert Johnson ja Charlie Patton.

– Aloitin country bluesilla ja laajensin siitä eri suuntiin. Bluesin kenttä on niin laaja, että ammennettavaa on riittänyt kaikki nämä vuosikymmenet. Toivon, että minulla on vielä uutta ja omaperäistä sanottavaa, Varhama toteaa.

Käyttäisin musiikista nimitystä laajennettu blues.

Torstaina juuriltaan lahtelainen bluesukko väläyttää tyyliään Kivessä. Down Home -klubilla hänen kanssaan lavalle nousee kovien soittajien The Tampere Liaison.

– Muutettuani Tampereelle vajaa kolme vuotta sitten hakeuduin soittamaan paikallisten muusikoiden kanssa. Homma eteni tavallisen kaavan kautta: treeneissä tunnusteltiin soittajien taitoja ja tyylillistä yhteensopivuutta.

– Sieltä tämä ryhmä sitten valikoitui. Hyvillä muusikoilla on tietysti vetoa moneen suuntaan, mutta tuntuu että näillä herroilla on halua soittaa myös meikäläisen biisejä, Baby Boy hymyilee.

Baby Boy Varhama on pyörittänyt vuosien aikana hyvinkin erityyppisiä kokoonpanoja. Down Home Kivessä on nähty näistä vuosien varrella muun muassa Baby Boy Varhama & Big Easy ja The Okie Boys.

Nyt Varhama kuvailee innokkaana uuden yhtyeensä musiikkia, johon hän on saanut Tampereen kaupungin blues-afroamerikkalaisen musiikin huipputaitajien kuohukerman.

– Käyttäisin materiaalista nimitystä laajennettu blues: bluesin elementtejä on selvästi havaittavissa, mutta kappaleita on laajennettu rakenteiden, soinnutusten ja sovitusta osalta uusiin suuntiin.

– Teksteissä olen pyrkinyt rehellisyyteen ja uskottavuuteen: tässä ei lauleta voodoosta eikä mojo workingista. Kivessä on tarjolla taitoa ja tunnetta.

Baby Boy Varhama & The Tampere Liaison Kivessä to 5.5.

blueslovers.org