Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tyhjässä ravintolassa järjestetään rekrytoreja ja CV-pajoja ukrainalaisille – "Kyselyjä on alkanut tulla eri puolilta maata"

Tampereella järjestetään touko-kesäkuun aikana kaikille työnhakijoille avoimia Rekrytori Ukraina -rekrytapahtumia, joilla pyritään auttamaan niin ukrainalaisia kuin muitakin saamaan töitä.

Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan TE-palvelut ovat sopineet International House Tampere -yhteistyössä järjestettävästä rekrytointitapahtumien sarjasta, jonka tuottaa Rekrytoreilta tuttu Honkalamedia Oy.

Tampereen Finlaysonilla tyhjillään olevassa entisessä Juveneksen ravintolassa järjestettävien rekrytapahtumien työkieli on englanti. Kielitukea tarjotaan myös ukrainaksi.

– Olemme vieneet esitteitä Kaupin ja Karkun vastaanottokeskuksiin, kotimajoittajille ja SPR:lle. Teemme yhteistyötä ukrainalaisten yhdistysten, TAKK:n, Tampereen kauppakamarin ja Pirkanmaan Yrittäjien kanssa. Kyselyjä on alkanut tulla eri puolilta maata. Vastaanotto on ollut lämmin, kuvaa Rekrytori Ukrainan tuottaja Mikko Honkala tiedotteessa.

– Tapahtumat ovat tutuista Rekrytoreista poiketen maksuttomia myös yrityksille. Mukaan on ilmoittautunut valtakunnallisia hr-, siivous-, ja ravintolaketjuja, maatiloja ja myös ict-asiantuntijoita hakevia yrityksiä. Saamme ensimmäiset ukrainalaiset CV-koulutukseen tällä viikolla, jonka jälkeen poimimme sopivimmat työnantajat 10. toukokuuta alkaviin varsinaisiin rekrytapahtumiin, Honkala sanoo.

Ensimmäisessä tapahtumassa etsitään suorittavan työn tekijöitä hr-, kiinteistö-, hoito-, logistiikka-, ravintola-, maatalous- ja siivousyrityksiin. Jatko riippuu hakijoiden työkokemuksesta ja koulutuksesta. Tarkoitus on löytää osaajia myös ict- ym. alojen asiantuntijatehtäviin.

– Töitä on tarjolla enemmän kuin vuosiin ja viime vuoteen verrattuna jopa tuplasti enemmän. Monelle työpaikan löytyminen onkin varmasti helpotus ja keino päästä arkeen kiinni Suomessa, Pirkanmaan TE-toimiston johtaja Riku Immonen arvelee tiedotteessa.

– Kotoutumista tukee työllistyminen ja sitä kautta suomalaisen yhteiskunnan osaksi pääsy. Tämä mahdollistaa oman tulevaisuuden rakentamisen, kuvaa Kansainvälisen osaamisen palvelujen johtaja Mari Taverne tiedotteessa.

Honkalamedia järjestää myös CV-kouluja, joissa ukrainalaiset työnhakijat voivat ohjatusti tehdä CV:n suomalaisia työnantajia varten. Seuraava järjestetään keskiviikkona 18. toukokuuta Finlaysonilla.