Tyhjässä ravintolassa järjestetään rekrytoreja ja CV-pajoja ukrainalaisille – "Kyselyjä on alkanut tulla eri puolilta maata"

Tampereella järjestetään touko-kesäkuun aikana kaikille työnhakijoille avoimia Rekrytori Ukraina -rekrytapahtumia, joilla pyritään auttamaan niin ukrainalaisia kuin muitakin saamaan töitä.

Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan TE-palvelut ovat sopineet International House Tampere -yhteistyössä järjestettävästä rekrytointitapahtumien sarjasta, jonka tuottaa Rekrytoreilta tuttu Honkalamedia Oy.

Tampereen Finlaysonilla tyhjillään olevassa entisessä Juveneksen ravintolassa järjestettävien rekrytapahtumien työkieli on englanti. Kielitukea tarjotaan myös ukrainaksi.

– Olemme vieneet esitteitä Kaupin ja Karkun vastaanottokeskuksiin, kotimajoittajille ja SPR:lle. Teemme yhteistyötä ukrainalaisten yhdistysten, TAKK:n, Tampereen kauppakamarin ja Pirkanmaan Yrittäjien kanssa. Kyselyjä on alkanut tulla eri puolilta maata. Vastaanotto on ollut lämmin, kuvaa Rekrytori Ukrainan tuottaja Mikko Honkala tiedotteessa.

– Tapahtumat ovat tutuista Rekrytoreista poiketen maksuttomia myös yrityksille. Mukaan on ilmoittautunut valtakunnallisia hr-, siivous-, ja ravintolaketjuja, maatiloja ja myös ict-asiantuntijoita hakevia yrityksiä. Saamme ensimmäiset ukrainalaiset CV-koulutukseen tällä viikolla, jonka jälkeen poimimme sopivimmat työnantajat 10. toukokuuta alkaviin varsinaisiin rekrytapahtumiin, Honkala sanoo.

Ensimmäisessä tapahtumassa etsitään suorittavan työn tekijöitä hr-, kiinteistö-, hoito-, logistiikka-, ravintola-, maatalous- ja siivousyrityksiin. Jatko riippuu hakijoiden työkokemuksesta ja koulutuksesta. Tarkoitus on löytää osaajia myös ict- ym. alojen asiantuntijatehtäviin.

– Töitä on tarjolla enemmän kuin vuosiin ja viime vuoteen verrattuna jopa tuplasti enemmän. Monelle työpaikan löytyminen onkin varmasti helpotus ja keino päästä arkeen kiinni Suomessa, Pirkanmaan TE-toimiston johtaja Riku Immonen arvelee tiedotteessa.

– Kotoutumista tukee työllistyminen ja sitä kautta suomalaisen yhteiskunnan osaksi pääsy. Tämä mahdollistaa oman tulevaisuuden rakentamisen, kuvaa Kansainvälisen osaamisen palvelujen johtaja Mari Taverne tiedotteessa.

Honkalamedia järjestää myös CV-kouluja, joissa ukrainalaiset työnhakijat voivat ohjatusti tehdä CV:n suomalaisia työnantajia varten. Seuraava järjestetään keskiviikkona 18. toukokuuta Finlaysonilla.

Rekrytori Ukraina -tapahtumat

paikka Finlayson, Itäinenkatu 9, 33210 Tampere

tiistai 10.5. klo 12-16

tiistai 17.5. klo 12-16

tiistai 7.6. klo 12-16 (paikka myöhemmin)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut