Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uudistettavassa Multisillanpuistossa kokeillaan lähivyöhykettä – Leikkipuistoon tulossa toivottu vaijeriliuku

Multisillanpuisto uudistetaan luontoteeman mukaisesti. Yhdyskuntalautakunta hyväksyi Multisillanpuiston yleissuunnitelman toukokuun alussa.

Multisillanpuisto sijaitsee Multisillassa kerrostalo- ja pientaloalueen keskellä. Tampereen kaupungin tiedotteen mukaan uudistamisen luontoteema näkyy siten, että asuinrakennuksien välinen laakso ja lakialueet jätetään metsäpuistoalueiksi ja puistoalueella kulkee virkistysreittejä.

Kunnostuksessa huomioidaan puistoalueiden monipuolinen kasvisto, maaperä ja alueen eläimet. Puistossa aloitetaan kunnostustöiden kanssa yhtä aikaa metsänhoitotoimet, ja sinne kasvatetaan muun muassa pihlajametsikköä sekä istutetaan jaloja lehtipuita.

Multisillanpuistossa kokeillaan ensimmäistä kertaa uudenlaista, luonnon monimuotoisuutta tukevaa välivyöhykettä. Välivyöhyke sijoittuu rakennetumman alueen ja metsän väliin. Vyöhykkeelle tulee puusta valmistettuja taideteoksia, sokkelo ja istuimia sekä kaksi pientä metsäniittyä.

Multisillanpuiston leikkipaikka- ja pelialue kunnostetaan vuoden 2022 aikana. Luontoteema näkyy välineissä, joiden päämateriaali on puu. Lisäksi paikalle kylvetään metsän siimeksessä kasvavia niittykasveja, joista kesäisin tulee pieni metsäniitty.

Leikkipuistoon tulee esteettömiä leikkivälineitä ja turva-alustat. Pelikentälle tulee monitoimiareena ja eri-ikäisille sopivia ratkaisuja, kuten kaiken kuntoisille sopivia liikuntavälineitä, avointa tilaa ja piknikpaikka. Alueelle rakennetaan myös paljon toivottu vaijeriliuku.

Myös puiston valaistus uusitaan leikkipaikan ja pelikentän osalta. Kulkua puistoon opastetaan puiston nimiviitoilla ja puistokyltillä.

Yhdyskuntalautakunta teki myös päätöksen Terävänmäen leikkipaikan poistamisesta ja maisemoinnista. Leikkipaikka sijaitsee Multisillassa Terävänmäen pohjoisosassa. Leikkivälineet ja -rakenteet poistetaan Multisillanpuiston leikkipaikan kunnostamisen jälkeen. Alue maisemoidaan ympäristöön sopivaksi mahdollinen parannettava kulkuyhteys Multisillanpuistoon huomioiden.

Peltolammi ja Multisilta ovat mukana valtakunnallisessa ympäristöministeriön koordinoimassa lähiöohjelmassa 2020–2022, jonka tavoitteena ovat hyvinvoivat ja vetovoimaiset lähiöt. Peltolammin-Multisillan lähiöohjelman tavoitteiden mukaisesti asukkaat ovat päässeet vaikuttamaan suunnitelmiin niiden ollessa vasta aluillaan.