Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Air Baltic avasi kotikentän Tampere-Pirkkalaan, näin lentojen määrä moninkertaistui – "Meillä on jotain kaikille kuluttajaryhmille"

Lentoyhtiö Air Baltic on lentoverkostosta vastaavan johtajan mukaan seurannut viiden vuoden ajan Tampereen kehitystä. Nyt oli aika avata ensimmäinen kotikenttä Baltian ulkopuolelle.

Lentoyhtiö Air Balticin uusi Tampere-Pirkkalan kotikenttä on nyt virallisesti avattu.

– Olemme tosi tyytyväisiä ja iloisia täällä lentoasemalla itsemme, lentoyhtiön ja varsinkin matkustajien puolesta, iloitsee Tampere-Pirkkalan lentoasemapäällikkö Mari Nurminen.

Air Balticin lentoverkostosta vastaavan johtajan Wolfgang Reussin mukaan nyt on ”oikea aika” avata uusi kotikenttä Tampereelle. Air Baltic aloitti lennot Tampereen ja Riian välillä viisi vuotta sitten. Reuss kertoo yhtiön seuranneen Tampereen ”hyvin dynaamista kehitystä”. Tampere-Pirkkala on ensimmäinen Air Balticin kotikenttä Baltian alueen ulkopuolella.

Yhtiön dotukset uusiin lentoreitteihin ovat korkeat.

– Emme tarjoa vain lomakohteita tai bisneskohteita vaan meillä on laaja valikoima kohteita. Meillä on jotain kaikille kuluttajaryhmille, Reuss kuvailee.

Mari Nurmisen mukaan tuleva kesä näyttää hyvältä.

– Toivomme nyt kaikki kovasti, että matkustajat löytävät lennot ja reitit ja niistä tulee kannattavia ja saadaan koneet täyteen, Nurminen sanoo.

– Meillä on nyt tosi hyvä ja kattavat tarjoama, monta hubilentoasemaa, joilta pääsee jatkamaan, mutta myös suoria, kansainvälisiä yhteyksiä.

Air Baltic lentää Tampere-Pirkkalan kentältä Kööpenhaminaan, Frankfurtiin, Malagaan, Müncheniin, Osloon, Rodokselle ja Riikaan sekä kesäkuun alusta alkaen Amsterdamiin.

Muista lentoyhtiöistä Ryanair lentää kentältä Lontooseen, Finnair Helsinkiin ja SAS Tukholmaan. Lisäksi TUI lentää Tampere-Pirkkalan kentältä lomalentoja Antalyaan ja Rodokselle.

– Toivomme tietysti kovasti, että kun saadaan nämä lennot lähtemään hyvin liikkeelle ja koneet täyteen. Uskomme, että lentoyhtiöt ovat myös valmiita kasvattamaan ja lisäämään reittejä, Nurminen sanoo.

– Siitähän se lähtee, että meillä on riittävä kysyntä, että heidän kannattaa lisätä, mutta edellytykset ovat olemassa.

Tällä hetkellä Air Baltic operoi kentältä eniten. Uskooko Nurminen, että se lisää myös muiden yhtiöiden kiinnostusta?

– Toivomme niin ja kovasti panostamme siihen, että tämä lisäisi myös muiden yhtiöiden kiinnostusta, Nurminen sanoo.

Air Balticin suunnitelmissa on kehittää toimintaa Tampereella lähikuukausina ja lähivuosina. Koneet halutaan täyteen molempiin suuntiin.

– Haluamme kehittää tuotettamme niin, että meillä on paras tuote parhaaseen hintaan suomalaisille matkustajille, mutta myös niille, jotka tulevat Tampereelle, Reuss sanoo.

– Tampere on hieno kaupunki.