Lempäälän uimahallin suunnittelu käynnistyy

Ideaparkin alle noin 30 metrin syvyyteen rakennettavan Lempäälän uimahallin suunnittelijat on valittu. A-Insinöörit toimii uimahalliyhtiön rakennuttajakonsulttina sekä vastaa rakenne-, geo- ja akustiikkasuunnittelusta.

Uimahalli on tulossa kauppakeskus Ideaparkin alle louhittuun maanalaiseen luolastoon. Uimahalliin on suunniteltu altaita kuntouintiin, vesijuoksuun ja uimaopetukseen sekä muun muassa hieronta-allas, kylmäallas ja saunoja.

A-Insinöörit Oy tiedottaa, että suunnitteluvaihe on nyt käynnistymässä.

– Olemme tyytyväisiä, että hanke käynnistyy viimein konkreettisesti. Uimahallin suunnitelmat ovat jo pitkällä, ja niissä on huomioitu laajasti kuntalaisten toiveita. Maan alle toteutettava uimahalli on haastavuudessaan ainutlaatuinen, mikä vaatii suunnittelijoilta paljon, Kiinteistö Oy Lempäälän Uimahallin hallituksen puheenjohtaja Jocka Träskbäck sanoo tiedotteessa.

– On hienoa saada lempääläläisten kauan odottaman uimahallin toteutus- ja lupasuunnittelu käyntiin. Suunnittelu ja rakentaminen on tarkoitus toteuttaa tälle hankkeelle räätälöitynä sovellettuna yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana, jossa hyödynnetään allianssimaisia toimintatapoja. Tällä tavalla huomioidaan hankkeen tekninen vaativuus ja tiukka aikataulu, toteaa rakennuttamisjohtaja Marko Yli-Rantala A-Insinööreistä.

Lempäälän uimahallin pääsuunnittelijaksi ja arkkitehdiksi valittiin Arkkitehtuuritoimisto Arktes Oy. Päätoteuttajan kilpailutus käynnistyy kesäkuussa.

Töiden on määrä alkaa luolastossa lähikuukausina. Lempäälän kunnanvaltuusto päätti uimahallin rakentamishankkeen käynnistämisestä marraskuussa. Hankkeelle haetaan opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisen investointiavustusta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut