Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sinustako poliisi? – Poliisiammattikorkeakoulu etsii uusia opiskelijoita tammikuussa alkavaan koulutukseen

Poliisiammattikorkeakoulu etsii uusia opiskelijoita tammikuussa 2023 alkavaan suomenkieliseen poliisikoulutukseen. Tiedotteen mukaan hakujakso poliisi (AMK) -tutkintoon alkaa 3. toukokuuta ja päättyy 6. kesäkuuta.

– Polamkista valmistuneille on tarjolla monipuolinen ammatti, ja opiskelijat pääsevät harjoittelemaan työtä jo koulutuksen aikana. Meillä opiskellaan paitsi lakipykäliä, myös esimerkiksi voimankäyttöä, psykologiaa, ajotekniikkaa, tietojärjestelmiä ja rikostutkintaa. Opintoihin kuuluu myös palkallinen harjoittelu poliisilaitoksella, kertoo opintoasiainpäällikkö, ylikomisario Jyrki Haapala Poliisiammattikorkeakoulun tiedotteessa.

Polamk ei ole mukana yhteishaussa, vaan poliisikoulutukseen on omat hakuajat ja oma hakujärjestelmä. Suomenkielisessä koulutuksessa aloittaa uusi ryhmä yleensä tammikuussa, maaliskuussa, elokuussa ja lokakuussa. Ruotsinkielinen poliisi (AMK) -koulutus alkaa 1,5 vuoden välein. Suomenkielinen- ja ruotsinkielinen poliisikoulutus noudattavat samaa opetussuunnitelmaa.

Hakujaksojen aikatauluihin on mahdollisesti tulossa uudistus kesäkuussa päättyvän haun jälkeen. Nyt alkaneeseen hakujaksoon uudistus ei vaikuta. Uudistuksesta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Touko–kesäkuun hakujaksosta alkaen hakijoiden ei enää tarvitse erikseen ilmoittautua valintakokeeseen. Hakijat saavat Polamkin nettihakupalveluun hyväksymiskirjeen valintakokeeseen ja samassa yhteydessä valintakoekutsun. Kutsu sisältää tiedot omasta valintakoepäivästä. Valintakokeen ensimmäiseen vaiheeseen pääsevät kaikki hakijat, jotka täyttävät hakuvaatimukset.

– Tieto omasta valintakoepäivästä on hakijoilla tiedossa siis jo vähintään kuukautta ennen koepäivää, joten vapaapäivän järjestäminen esimerkiksi töistä on toivottavasti aiempaa helpompaa. Ilmoitettua valintakoepäivää ei enää jatkossa voi vaihtaa.

Poliisiammttikorkeakoulu on koonnut poliisikoulutukseen ja siihen hakemiseen liittyvät tiedot osoitteeseen polamk.fi/poliisiksi-amk. Verkkosivuilla voi tutustua esimerkiksi hakuvaatimuksiin ja valintakokeeseen. Sivuilta löytyvät myös valintakoekirja ja esimerkit kirjallisen kokeen tehtävästä sekä videot fyysisestä testistä.