Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampere aloitti 42 000 euron projektin, sillä Hämeenkatu ei ole kaikkien mielestä turvallinen – Pyöräteillä ajellaan väärään suuntaan ja ylityspaikat oudoksuttavat

Tampereen kaupunki haluaa kuulla käyttäjäkokemuksia Hämeenkadun ylityspaikoista. Kyselyyn toivotaan vastauksia nimenomaan Hämeenkadulla kulkevilta. Kysely on auki 16. toukokuuta asti.

Kyselyn taustalla on Hämeenkadun uudistus, jossa katu muutettiin joukkoliikennekaduksi. Hämeenkadulle tehtiin yksisuuntaiset pyörätiet ja useita suojateitä poistettiin. Muutoksen myötä Hämeenkadulle tehtiin myös ylityspaikkoja. Ylityspaikoilla jalankulkijan ja pyöräilijän on väistettävä raitiovaunuja, busseja, takseja ja jakeluliikennettä.

Tampereen kaupunki tiedottaa, että kaupungin saaman palautteen perusteella uudet ratkaisut ja liikennesäännöt eivät vielä ole hallussa kaikilla Hämeenkadulla liikkuvilla.

– Esimerkiksi yksisuuntaisilla pyöräteillä pyöräillään tai potkulautaillaan väärään suuntaan, mikä aiheuttaa vaaratilanteita jalankulkijoille. Ylityspaikkojen ja suojateiden ero ei myöskään ole kaikille selvä. Ylityspaikat jäävät vielä monelta huomaamatta ja hyödyntämättä, Tampereen kaupungin tiedotteessa todetaan.

Tampereen kaupungilla on parhaillaan käynnissä kehittämishanke, jossa etsitään tapoja parantaa jalankulun turvallisuutta etenkin ikäihmisten ja liikuntarajoitteiden näkökulmasta. Tarkastelussa on ylityspaikkojen toimivuuden lisäksi talvihoito.

Hanke on saanut tälle vuodelle Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin liikenneturvallisuuden valtionavustuksen.

Projektin kokonaiskustannusarvio on 42 000 euroa, josta Traficomin osuus on 21 000 euroa ja Tampereen kaupungin osuus on 21 000 euroa.

Tampereen kaupungin Ylityspaikat Hämeenkadulla -kysely löytyy täältä: bit.ly/ylityspaikka.