Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Busseihin ja ratikoihin uusia matkalipuntarkastajia – "Pääsääntöisesti asiakkaat ovat ihania ja iloisia nähdessään meidät"

Uudet matkalipun tarkastajat ovat aloittaneet työnsä Nyssen ratikoissa ja busseissa.

Kuukauden verran joukkoliikenteen lakeja ja käytäntöjä ja ensiapua opiskelleet matkalipun tarkastajat jalkautuivat toukokuun ensimmäisenä maanantaina ratikoihin ja busseihin.

Yhteen ratikkaan menee koko tiimi, busseihin tarkastajat jakautuvat kahden ja kolmen hengen tiimeihin.

– Pääsääntöisesti asiakkaat ovat ihania ja iloisia nähdessään meidät, vastaava matkalipun tarkastaja Noora Suorsa kertoo.

Valmistuvat matkalipun tarkastajat tulevat hyvin erilaisista taustoista. Yksi on koulutukseltaan restonomi, toinen hoitaja ja yksi tulee puolustusvoimista.

– Tein puolustusvoimissa kolmenkymmenen vuoden uran ja jäin eläkkeelle. Kuukausi eläkettä riitti, aloin jo kiipeillä seinille siinä ajassa, uusi tarkastaja Jarmo sanoo.

Matkalipun tarkastajat ovat viranomaisia. Syy tähän on tarkastusmaksulaissa. Matkalipun tarkastaja saa tarvittaessa kysyä ilman asianmukaista matkalippua matkustavalta tämän nimen, osoitteen ja henkilötunnuksen ja määrätä 80 euron tarkastusmaksun. Tarkastusmaksu voidaan määrätä myös vahvistamattomasta matkalipusta.

– Olemme täällä myös opastamassa asiakkaita, Suorsa sanoo.

Matkalippu täytyy vahvistaa, jotta reittien käyttöastetta ja eri pysäkkien suosiota voidaan mitata. Tiedot auttavat vielä toimivamman joukkoliikenteen suunnittelussa.