Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaalle tuli uusi tehoambulanssi – Näin sitä käytetään

Sosiaali- ja terveysministeriö on rahoittanut viidelle erityisvastuussa olevalle sairaanhoitopiirille tehoambulanssit potilaiden siirtokuljetuksia varten.

Yksi niistä tulee Pirkanmaan sairaanhoitopiirin käyttöön.

Yhteneväisesti varustellut ambulanssit helpottavat vaativaa hoitoa tarvitsevien potilaiden siirtoa eri alueiden välillä.

Aikaisemmin Suomessa ei ole ollut yhtenäistä kalustoa erityisen vaativaa hoitoa tarvitsevien potilaiden sairaaloiden välisiä siirtokuljetuksia varten, vaan ambulanssien varustelu on vaihdellut.

Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamat viisi uutta, yhdenmukaisesti varusteltua tehoambulanssia luovutettiin viime viikolla Iisalmessa Profilen tehtaalla HUSin, Pohjois-Savon, Pohjois-Pohjanmaan, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien käyttöön.

Tampereen yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueelle tehoambulanssi tuo uutta kyvykkyyttä vaativiin potilassiirtoihin, normaaliolojen poikkeustilanteisiin sekä poikkeusolojen tarpeisiin.

– Uudessa tehoambulanssissa sekä potilasturvallisuus että henkilöstön työturvallisuus paranevat nykytilanteeseen nähden, korostaa ensihoidon ylilääkäri Sanna Hoppu Taysista tiedotteen mukaan.

Vaativasta potilassiirrosta on kyse esimerkiksi silloin kun tehohoitopotilasta siirretään sairaalasta toiseen. Siirtomatkat ovat usein pitkiä. Toisinaan sairaalasta lähtee hoitaja tai lääkäri ensihoitajien tueksi saattamaan potilasta ja varmistamaan vaativan hoidon jatkuminen myös matkan aikana.