Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere-Pirkkalan tarjonta kasvoi tällä viikolla kertaheitolla – "Tampere on nyt ensi kertaa saavutettavissa mistä tahansa päin maailmaa vain yhden lennon vaihdon kautta"

Air Balticin Tampere-Pirkkalaan perustaman kotikentän avajaisia on vietetty tänään maanantaina

Tampereelta lennetään suorin lennoin nyt 11 eurooppalaiseen kaupunkiin.

Tampere-Pirkkalasta operoi yhteensä neljä lentoyhtiötä: SAS, Ryanair, Finnair ja Air Baltic.

Reittiyhtiöiden lisäksi kentältä operoi omia lomalentojaan matkatoimisto TUI.

– Neuvotteluja lentoyhtiöiden kanssa on käyty pitkäjänteisesti ja käydään edelleen. AirBalticin päätös sijoittaa kotikenttä Tampere-Pirkkalaan on todellinen huipentuma, jonka toteutumista kohti on tehty määrätietoisesti työtä jo vuosien ajan, kertoo Harri Ojala, investointien ja kansainvälisen toiminnan johtaja Business Tampereesta tiedotteessa.

– Tampere on nyt ensi kertaa saavutettavissa mistä tahansa päin maailmaa vain yhden lennon vaihdon kautta. Euroopan tärkeimmät lentoliikenteen hub-asemat Frankfurt, Kööpenhamina ja Amsterdam tarjoavat ainutlaatuiset vaihtoyhteydet Air Balticin kumppaniverkoston kautta muun muassa Lufthansan, SAS:n ja KLM:n reittiverkostoissa, kertoo Marja Aalto, lentoliikenteen erityisasiantuntija Visit Tampereesta tiedotteessa.

– Paikalliselle elinkeinoelämälle toimivilla yhteyksillä on mittaamaton merkitys, ja ne edistävät isolla harppauksella alueen yritysten kansainvälistymistä ja yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että lentoyhteydet nyt paranevat merkittävästi ja kannustavat yrityksiä taas lähtemään maailmalle, kertoo vaikuttamisen, edunvalvonnan ja kansainvälisten asioiden johtaja Markus Sjölund Tampereen kauppakamarista tiedotteessa.

Business Tampereen tiedotteen mukaan lentojen varaustilanne näyttää tällä hetkellä hyvältä, mutta tilaa lennoille on vielä. Monipuolinen yhteysvalikoima ja pienen kentän edut tarjoavat mahdollisuuksia jokaiselle niin vapaa-ajan kuin liikematkustuksen tarpeisiin.

– Tampereen kaupunkiseudulla on nyt erinomaiset mahdollisuudet matkustaa helposti ja nopeasti maailmalle, kun Air Baltic avaa kertaheitolla seitsemän suoraa lentoreittiä Keski-Eurooppaan ja perustaa lentokentällemme tukikohtansa. Muutama vuosi sitten toteutetun investointiohjelmamme ansiosta lentoaseman kapasiteettia on nostettu, liikennöintiedellytyksiä kehitetty ja ympäristövaikutuksia vähennetty. Tampere-Pirkkalan lentoasemalta on mukavaa ja sujuvaa lähteä matkalle, kertoo lentoasemayhtiö Finavian Keski- ja Itä-Suomen aluejohtaja ja Tampere-Pirkkalan lentoasemapäällikkö Mari Nurminen tiedotteessa.