Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä Tampereen ilmaiset luontoretket – Kohteita ympäri kaupunkia

Tampereella järjestetään tänä keväänä ja kesänä ilmaisia, opastettuja luontoretkiä, Tampereen kaupunkoi tiedottaa. Ensimmäinen retki suuntautuu Iidesjärvelle sunnuntaina 8.5.2022.

Myös lapsille järjestetään kolme omaa retkeä: 8.6. Tesomajärvelle, 2.8. Halimasjärvelle ja 27.8. Peltolammi-Pärrinkoskelle. Lasten retkille on ennakkoilmoittautuminen.

Iidesjärvi on ollut usein luontoretkisarjan aloituskohde, koska kevät on hyvää aikaa tarkkailla järven monipuolista linnustoa. Retkelle lähdetään sunnuntaina 8.5. kello 10 Iidesjärven länsipäästä Lokintaipaleen kohdalta.

Seuraavaksi juhlistetaan luonnon monimuotoisuuden päivää sunnuntaina 22.5. Haiharan kartanon puistossa ja Kaukajärven rantamaastossa. Lähtö on Haiharan kartanon parkkipaikalta kello 10.

Luontoretkiä tehdään kesän mittaan eri puolille Tamperetta, myös Villilänsaareen, Vuoreksen Koukkujärvelle, Tohloppiin (luontopolun avajaisretki), Hatanpään arboretumiin, Vehmaisten Kaukaniemeen, Härmälään, Makkarajärvi-Viitastenperälle ja Peltolammi-Pärrinkoskelle.

Retkillä toimii oppaana kokenut luontoasiantuntija, biologi Lasse Kosonen. Tohlopin avajaisretken sekä lasten luontoretket opastaa biologian opettaja ja ympäristöbiologi Tuomas Lilleberg. Lasten luontoretket on suunnattu 8–12-vuotiaille lapsille.

Lisätiedot retkistä sekä ilmoittautumislomakkeet lasten retkille löytyvät netistä: https://www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto/luonnon-virkistyskaytto/luontoretket.html