Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Näin ratikka mullisti Tampereen vapun, katso kuvat! – Uusi kulkumuoto muutti osan pitkistä vappuperinteistä

Koronanjälkeisestä vapusta kuoriutui erilainen kuin aiemmin. Tämä oli nyt ensimmäinen Tampereen vappu, kun ydinkeskustaan pääsi bussilla ja ratikalla.

Ratikan tulo muutti tamperelaisia perinteitä, kuten sen, ettei Hämeenkatua enää suljettu liikenteeltä. Vain perinteinen työväen vappumarssi oli saanut luvan vallata Hämeenkadun pieneksi hetkeksi. Marssi kulki Hämeenkadulla Hatanpään valtatien ja Keskustorin välisen pätkän.

Suomen neidon lakitusta ei järjestetty tänä vuonna Hämeensillalla. Teekkarit ovat lakittaneet Suomen neidon vuosikymmenien ajan, ja lakin on saanut painaa päähän juuri Suomen neidon lakituksen yhteydessä. Näin todetaan teekkareiden vappukulttuurista kertovilla sivuilla: "... Lakin käyttöohjeessahan sanotaan, ’… Lakki pannaan ensimmäisen kerran päähän Wappuna Suomen neidon lakituksen yhteydessä.’ Tilaisuus on riehakas, ja jos fuksi haluaa lakkinsa pysywän laikuttomana, kannattaa waroa kuohuwiiniroiskeita Hämeensillan tuntumassa…”

Tässä vielä kuvapari Tampereen vapuista vuosilta 2015 ja 2022: