Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen ranskalaiskortteliin aukesi maalikauppa, jonka maalitkin ovat erikoisia – "Eikös tätä katua ole kutsuttu maailman lyhyimmäksi Champs-Élysées'ksi..."

Minna Arohonka avasi Pappilan Sunday Shopin kuukausi sitten Ojakadulle.

Minna Arohongan maalikaupalle löytyi oivallinen paikka Ojakadulta, Tampereen ranskalaiskorttelista.

– Eikös tätä katua ole kutsuttu maailman lyhyimmäksi Champs-Élysées'ksi.

Ei ole sattumaa, että Pappilan Sunday Shop löysi paikkansa juuri tästä paikasta. Arohongan valikoimassa on nimittäin englantilaisia Frenchic Paint -kalkkimaaleja, joita ei saa myydä muualla kuin pikkupuodeissa.

– Myyjillä on myös oltava kokemusta näistä maaleista, sillä neuvonta liittyy olennaisesti maalaamiseen.

Arohonka innostui Frenchic-maaleista niin, että ryhtyi viisi vuotta sitten maalimerkin maahantuojaksi.

Neuvonta liittyy olennaisesti maalaamiseen.

– Briteissä on pitkät perinteet ja ammattiosaamista maalien valmistuksessa. Siellä on maaleja, joita Suomesta ei saa. Frenchic-maalisarjasta löytyy sekä perinteisiä että uudenlaisia kalkkimaaleja, joiden päälle ei tarvitse laittaa vahaa tai lakkaa.

Maalit valmistetaan Isossa-Britanniassa.

– Minulle on tärkeää tietää, mistä tuotteet tulevat. Voin soittaa milloin tahansa Frenchicin omistajalle Pam Gruhnille, jos minulla on kysyttävää. Myyn myös muita pienten valmistajien tuotteita, kuten mikrokuituteloja.

Ojakadun maalikaupan asiakkaiden suosikkivärejä ovat puuterimainen roosa, häivähdyksen pinkkiä sisältävä beige, arkkitehtoninen salvianvihreä ja musta.

– Niillä maalataan seiniä, huonekaluja ja ulkokalusteita.

Arohonka kertoo, että Frenchic-maalien ympärille on kasvanut kekseliäs sosiaalisen median yhteisö.

– Isossa-Britanniassa on puolen miljoonan jäsenen Facebook-ryhmä, jossa jaetaan ideoita. Osa niistä on aika humoristisiakin. Yksi oli maalannut keittiönsä aivan upeaksi ja huomannut, ettei leivänpaahdin enää sopinut väreihin. Niinpä hän maalasi paahtimenkin.

Frenchic-yhteisön kantava voima on kierrätys.

– Vanhoja huonekaluja kunnostetaan luovasti. Jos sisustaminen ja maalaaminen kiinnostavat, niin kannustan mukaan sosiaaliseen mediaan. Myös Suomessa on oma Frenchic-ryhmä.