Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tamperelaismiehen raskaat syytteet sotarikoksista hylätty – "Ei ole ollut syytteessä mainittujen rikosten todennäköisten tekoaikojen aikaan Liberiassa"

Pirkanmaan käräjäoikeus on hylännyt kaikki rikossyytteet, jotka liittyvät Tampereella pitkään asuneen miehen toimiin Liberian sisällissodassa.

Oikeuden mukaan jää varteenotettava epäily siitä, että mies on syytteen tekoihin syyllistynyt.

Syyttäjä vaati 52-vuotiaalle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta muun muassa murhista, raiskauksista ja törkeistä sotarikoksista Liberian sisällissodassa 1999–2003.

Syytteen lähtökohtana on ollut, että epäilty on taistellut Liberian toisessa sisällissodassa Liberian entisen presidentin Charles Taylorin joukkojen rinnalla taistelleissa Revolutionary United Front (RUF) -nimisen kapinallisryhmittymän joukoissa Liberiaan hyökänneitä kapinallisryhmittymiä vastaan ja on tässä yhteydessä syyllistynyt syytteessä mainittuihin rikoksiin. Syytetty on kiistänyt kaikki syytteet.

Oikeudenkäynti on pidetty Suomen lisäksi Liberiassa ja Sierra Leonessa. Käräjäoikeus on näissä valtioissa kuullut paikallisia todistajia.

Käräjäoikeus on tuomiossaan katsonut, että puolustuksen puolelta on saatettu todennäköiseksi se, että vastaaja ei ole ollut syytteessä mainittujen rikosten todennäköisten tekoaikojen aikaan Liberiassa.