Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Näin Tampere pidetään roskattomana MM-kisojen ajan – "Pidetään Kiekon koti siistinä"

Tampereen kaupunki käynnistää siisteyskampanjan, jonka tarkoituksena on kannustaa koko kaupunkiyhteisöä ja jääkiekkofaneja pitämään kiekon koti siistinä jääkiekon MM-kisojen aikana. Kampanja on käynnissä koko toukokuun ajan ja alkaa tänään perjantaina.

– Lisäroska-astioita tuodaan ensin Koskipuistoon, Kirjastopuistoon ja Sorsapuistoon vappuhulinoita varten ja osa astioista jää niille paikoille myös vapun jälkeen. Tarroitamme astiat Kiekon koti -teeman mukaisesti ja kaikille kaupunkilaisille sekä kisakansalle yhteinen viestimme onkin: "Pidetään kiekon koti siistinä". Jos yritykset ja yksityishenkilöt kantavat oman vastuunsa ja laittavat aina omat roskansa roskiin, niin sotkuahan ei silloin synny, Tampereen kaupungin tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen toteaa tiedotteessa.

Kaupunki tuo keskustan alueelle yhteensä 129 lisäroska-astiaa, joista 40 laitetaan Keskustorin kesäkeitaan ympäristöön ja loput muualle keskustaan.

Astiat tyhjennetään tarvittaessa kisojen aikaan päivittäin. Katutilaa pidetään siistinä myös koneharjauksen voimin ja kadut harjataan kisojen aikaan joka päivä. Viikonloppusiivoukset käynnistyvät vappuviikonlopun lauantaistaalkaen. Myös yleiskäymälöiden siivoustasoa nostetaan toukokuun ajaksi, jolloin ne siivotaan kolme kertaa päivässä.

Tampere panostaa kaupungin siistimiseen palkkaamalla vastuullisuusagentteja koko kesän ajaksi. Ensimmäinen vastuullisuusagenttiryhmä aloittaa työt MM-kisojen avausviikolla 9. toukokuuta. Vastuullisuusagenttien tehtävänä on paitsi kerätä roskia myös tehdä siisteyteen liittyviä havaintoja ja raportoida niistä. Vastuullisuusagentit osallistuvat myös siisteyskampanjointiin kannustamalla kaupunkilaisia vastuulliseen ympäristön siisteydestä huolehtimiseen.

Lisäksi kaupunkilaiset voivat osallistua Ekokumppanien järjestämiin koko kaupungin siisteystalkoisiin, jotka järjestetään lauantaina 7. toukokuuta. Siisteystalkoisiin voi ilmoittautua Ekokumppanien sähköisellä lomakkeella.