Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitä teet, kun olet jättämässä tulli-ilmoituksen pakotteiden alaisista tuotteista? – Liitä ilmoitukseen ainakin nämä

Pakotteiden alaisista tavaroista tulli-ilmoituksen tekeminen on tarkkaa. Tulli ohjeistaa, että ilmoitukseen tulee jättää aina sopimus ja lasku. Euroopan unioni on kieltänyt tiettyjen tavaroiden tuonnin Venäjältä ja Valko-Venäjältä, mutta joillekin tuotteille on annettu siirtymäaikaa.

Tulli-ilmoituksen yhteydessä on hyvä myös todistaa, että kauppa on syntynyt ennen pakotteiden asettamista. Jos tuotaviin pakotteiden alaisiin tavaroihin liittyy useamman sopimuksen ketjutus, liitä tulli-ilmoitukseen se sopimus, joka on solmittu pakotteiden alaisen maan ja ketjun ensimmäisen EU-maan välillä.

Tullin ei tarvitse pyytää sopimusta erikseen nähtäväksi, kun liität tulli-ilmoitukseen sopimuksen ja ilmoitat sopimusnumeron. Jos ilmoitat liiteasiakirjaksi esimerkiksi kauppasopimuksen ja laskun, ilmoita tiedot asiakirjakoodeilla ”3315 – kauppasopimus” ja ”N380 – kauppalasku” ja anna kuvaukseksi asiakirjojen numerot.

Jos sopimus on esimerkiksi vain venäjänkielinen, Tulli voi pyytää toimittamaan alkuperäisen sopimuskopion lisäksi virallisen käännöksen.