Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

K-ryhmän Pirkamaan suurimmat kasvuprosentit nyt autoissa ja rakentamisessa – Ruskon terminaalin työt alkamassa

K-ryhmän vähittäismyynti ilman arvonlisäveroa oli tammi-maaliskuussa Pirkanmaalla yhteensä 223,9 miljoonaa euroa ja se kasvoi 1,2 prosenttia.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 161,4 miljoonaa euroa ja se kasvoi 1,3 prosenttia. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 46 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 13,5 prosenttia. Autokaupan myynnin arvo oli 16,4 miljoonaa euroa.

– Rakentamisen vilkkaus ja erinomaisesti tehty asiakastyö rakentamisen ja talotekniikan kaupoissamme näkyvät huikeina kehityksinä”, kommentoi Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen tiedotteessa.

– Päivittäistavarakaupan myynteihin voi olla myös tyytyväinen, koska taustalla ovat viime vuoden kovat vastaluvut ja pääsiäisostojen ajoittuminen silloin maaliskuulle. Ravintolatukku Kespron myynti on noussut reilusti yli koronaa edeltävälle tasolle ja varsinkin maaliskuu oli jo erittäin hyvä”

Alasen mukaan autokauppa on kärsinyt maailmanlaajuisesta komponenttipulasta ja saatavuusongelmista, mutta K-ryhmän merkeillä tilauskanta on nyt uusien autojen tilauskanta on ennätyskorkea.

– Kannanottona Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainassa päätimme helmikuussa lopettaa venäläisten tuotteiden ostot ja elintarvikkeiden viennin Venäjälle. Viime vuosina ostomme Venäjältä ovat olleet erittäin vähäiset. Sota ja asetetut pakotteet vaikuttavat merkittävästi maailmantalouteen, Alanen kertoo.

Vuoden sisällä on avattu Pirkanmaalla viisi uutta K-ruokakauppaa ja asiakkaat. Tampereen Ruskon alueella käynnistyvät lähiaikoina uuden terminaalin rakennustyöt. Terminaali työllistää yli 100 henkilöä autoilijat mukaan lukien.