Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

30 km/h -alueet laajenevat kantakaupungin ulkopuolelle... nyt jo Teiskoon – Kämmenniemen suunnitelmista pyydetään palautetta

30 km/h-nopeusrajoituksen piiriin on päätymässä jälleen uusi alue Tampereella.

Nyt kolmenkympin aluetta suunnitellaan Teiskon Kämmenniemeen.

Nykyään Kämmenniemen nopeusrajoitukset ovat pääosin 40 km/h. Kämmenniemenkadulla Kaitavedentientien ja Paavolantien välillä nopeusrajoitus on 60 km/h ja Paavolantiellä Kämmenmaankadusta itään 50 km/h.

Suunnitelman mukaan asuinalueen asuntokatujen nopeusrajoitukset alenisivat nopeuteen 30 km/h. Kämmenmaankadulla nykyinen rajoitus 60 km/h jäisi voimaan ja Paavolantien liittymästä pohjoiseen olisi 30 km/h. Paavolantiellä säilyisivät nykyiset nopeusrajoitukset.

Alueella tullaan toteuttamaan myös muita toimenpiteitä liikenteen rauhoittamiseksi. Ne voivat olla esimerkiksi suojateiden havaittavuuden parantamista tai hidasteita. Niiden suunnittelussa huomioidaan alueen asukkailta tai toimijoilta tulleet rauhoittamisaloitteet, ajoneuvoliikenteen ajonopeudet, liikennemäärät ja liikenneonnettomuudet sekä kyselyssä ilmoitetut turvattomat paikat.

Tampereen yhdyskuntalautakunta päätti nopeusrajoitusjärjestelmän uudistamisesta 29.12.2016. Aluenopeusrajoitusta alennetaan asuinalueilla 40 km/h nopeuteen 30 km/h. Kantakaupungin alueella aluenopeusrajoituksia on toteutettu 2017–2022. Lisäksi on suunniteltu ajonopeuksia rauhoittavia toimenpiteitä. Näiden toteuttaminen on vielä joillakin alueilla vielä kesken.

Uuden aluenopeusjärjestelmän tavoite on liikenneturvallisuuden parantaminen ja nopeusrajoitusjärjestelmän yhtenäistäminen.

Kämmenniemessä aluenopeusrajoituksen muutosten on tarkoitus tulla voimaan viimeistään keväällä 2023.

Asukkaat ja alueella asioivat voivat kommentoida nopeusrajoitusehdotusta vastaamalla kyselyyn, joka on avoinna 27.4. - 15.5.2022. Vastaajat voivat myös merkitä kartalle turvattomaksi kokemiaan kohtia, jotka kaipaisivat parannustoimia.