Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hervannan kampusalueen tulevaisuudesta luonnoksia nähtäville – Näin teekkarit, firmat, päiväkoti ja väistötila mahtuvat samoille hehtaareille

Hervannan kampusalueen asemakaavan muutosluonnos tuotu nähtäville.

Hervannan yliopistokampusalueen kehittämistä tukevan asemakaavan muutoksen luonnosaineisto on nähtävillä 19. toukokuuta saakka. Kaavassa järjestellään olemassa olevaa rakennusoikeutta uudelleen käyttötarkoituksen muutoksella. Muutokset nykyiseen kaavaan ovat melko pieniä.

Suunnittelualue sijaitsee Hervannan kaupunginosassa, Hervannan valtaväylän, Hermiankadun, Tekniikankadun, Korkeakoulunkadun ja Hervannantien välisellä alueella. Kaava-alueen pinta-ala on 23 hehtaaria. Suunnittelualue on Tampereen yliopiston kampusaluetta, jossa toimii muun muassa yliopisto, yrityksiä, päiväkoti ja Etelä-Hervannan 0–9-luokkien yhtenäiskoulu väliaikaisesti väistötiloissa.

Kaavalla mahdollistetaan monipuolinen toiminta opetus-, tutkimus-, liike- ja palvelukäytössä. Hermiankadun varrella sijaitsevien rakennusten kaavamerkinnät muutetaan toimitilarakentamisen tonteiksi, joilla opetus- ja tutkimustoiminta on mahdollista myös tulevaisuudessa.

Koulu- ja päiväkotitoiminnan jatkuminen huomioidaan kaavassa herkkien toimintojen erityistarpeita suojaavilla yleismääräyksillä.

Kampusaluetta kehitetään kävelypainotteisena ympäristönä. Alueelle merkitään sisäiset ajoreitit ja muodostetaan uusi pohjois–etelä-suuntainen jalankulku- ja pyöräilyreitti. Itäosaan merkitään uusi ohjeellinen reitti tulevaisuuden virkistysliikkumista varten.

Hervannan valtaväylän varrella sijaitseva keskusaukio ja sen vierellä sijaitsevien rakennusten julkisivut on määritetty kaupunkikuvan kannalta tärkeäksi kohteeksi.

Luonnonarvot ja erityisesti suojeltavien lajien elinalueet turvataan kaavamerkinnöillä alueen metsäisissä osissa. Itäosan metsiköitä muutetaan virkistysalueiksi. Olemassa olevat puurivit on merkitty säilytettäviksi ja uuden jalankulku- ja pyöräilyreitin vierelle istutetaan uusi puurivi.

Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä marraskuussa 2019, ja tuolloin tullut palaute on otettu pääosin huomioon kaavaratkaisussa. Hakijan toiveesta tavoitteista poistettiin lisärakentaminen ja asuminen. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on päivitetty vastaavasti.