Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen kaupunki: Vappuna nuorten pariin jalkautuu 40 ammattilaista – Tässä vinkkejä juhlimaan lähtevän nuoren vanhemmille

Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden työntekijöitä jalkautuu nuorten pariin vappuna. Tampereen kaupunki tiedottaa, että nuorten parissa liikkuu joukko nuoriso-ohjaajia Tampereen ja Nokian kaupunkien nuorisopalveluilta sekä sosiaalipäivystyksen ja seurakunnan työntekijöitä. Yhteensä jalkautumassa on yli 40 ammattilaista.

Nuoret ovat perinteisesti juhlineet vappua Koskipuiston alueella, mutta nuorisopalvelut on varautunut auttamaan nuoria juhlijoita myös eri puolilla kaupunkia.

– Viime vuosina nuoria on kokoontunut muita vuosia enemmän asuinalueilla. Tästä syystä osa työntekijöistämme jalkautuu ensisijaisesti kaupunginosiin. Tarpeen tullen hekin pääsevät kuitenkin siirtymään helposti kohti keskustaa. Me olemme läsnä siellä, missä nuoret ovat, kyselemme kuulumisia ja autamme tarvittaessa, kertoo nuorisopalveluiden johtava koordinaattori Tiina-Liisa Vehkalahti Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Lisäksi Tampereen kaupunki on koonnut vinkkejä juhlimaan lähtevien nuorten vanhemmille:

1. Tiedä, missä nuori on ja kenen kanssa.

2. Sovi kotiintuloaika.

3. Keskustele etukäteen, millä tunnelmalla nuori lähtee ulos.

4. Lapselle kannattaa sanoa, että oli tilanne mikä tahansa, aina voi tulla kotiin.

5. Älä salli alle 18-vuotiaan alkoholinkäyttöä.

6. Varmista, että nuorella on puhelin päällä ja että siinä on tarpeeksi virtaa.

7. Pidä oma puhelin päällä ja ole ajokunnossa.