Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lempäälään rakennetaan kaksi uutta kiertoliittymää – samalla tehdään korotettuja suojateitä, meluseinä ja uusitaan valaistusta

Lempäälässä alkaa toukokuussa ely-keskuksen ja Lempäälän kunnan yhteinen tietyöprojekti, jossa tavoitteena on aiempaa sujuvampi ja turvallisempi liikenne.

Tampereentielle rakennetaan uudet kiertoliittymät Kuljun Asematien liittymän ja Kiimakalliontien kohdalle. Kiertoliittymien kohdilla parannetaan myös jalankulun ja pyöräilyn yhteyksiä ja tievalaistus uusitaan.

Kuljun kartanon liittymästä poistetaan oikealle kääntyvien kaista ja liittymää muotoillaan. Kuljun kartanon liittymän suojatien kohdalle rakennetaan korotettu suojatie. Liittymän näkemiä parannetaan poistamalla näkemäesteenä olevia kuusia.

Kuljun Asematielle rakennetaan neljä korotettua suojatietä Seurakuntatalontien, Polvitien, Pajulehdonpolun ja Kuussalontien läheisyyteen. Korotetut suojatiet tehdään myös Kuljun kiertoliittymään Linnajärventieltä saapuvalle liikenteelle ja moottoritien suunnasta Kiimakallion kiertoliittymään saapuvalle liikenteelle.

Meluhaittojen vähentämiseksi Kiimakalliontien liittymän itäpuolelle, pyöräily- ja jalankulkuväylän ja moottoritielle johtavan maantien varteen, tehdään 1,2 metriä korkea teräsbetoninen melukaide. Lisäksi Kuljun Asematien kiertoliittymän läheisyyteen, maantien 130 varteen, rakennetaan kolme metriä korkea, pääosin puurakenteinen meluseinä. Meluseinän avulla vähennetään Mansikkamäen päiväkodin piha-alueen meluarvoja.

Työt alkavat toukokuun toisella viikolla ja valmistuvat viimeistään tämän vuoden marraskuussa. Rakennustöiden kustannusarvio on noin 1,8 miljoonaa euroa. Kustannuksista vastaavat puoliksi Pirkanmaan ELY-keskus ja Lempäälän kunta. Urakoitsija toimii Ylöjärven Kiviset Oy.