Rautatieaseman uutta ratikkapysäkkiä aletaan suunnitella Tampereella – Rakentamissuunnitelman pitäisi valmistua ensi vuonna

Rautatieaseman viereen sijoittuvan ratikkapysäkin tarkempi suunnittelu käynnistyy Tampereella. Uusi raitiotielaituri suunnitellaan Itsenäisyydenkadun alikulun yhteyteen. Alikulku on tarkoitus uudistaa asemakeskushankkeen yhteydessä.

Tampereen kaupunki tilaa suunnitelman Sweco Infra and Rail Oy:lta ja Afry Finland Oy:lta. Suunnitelma käsittää raitiotielaiturin yhteensovittamisen ja suunnittelun uudelle Itsenäisyydenkadun alikulkusillalle.

Rakentamissuunnitelman on tarkoitus valmistua vuonna 2023.

Tarjousasiakirjoista käy ilmi, että kyseessä on vaativa työ. Haastavinta on sovittaa uuden pysäkkilaiturin vaatimat muutokset jo olemassa oleviin teknisiin järjestelmiin. Kaiken on toimittava saumattomasti yhteen jo rakennettujen järjestelmien kanssa, jotta raitiotieliikenne voi liikennöidä ilman häiriöitä.

Alikulkuun sijoittuva pysäkki on ollut tiedossa jo, kun nykyistä raitiotietä on rakennettu. Uuteen pysäkkiin varauduttiin ratikan rakentamisvaiheessa ja sillan yhteyteen tehtiin muun muassa suojakatos ja kiintoajojohdin tulevia töitä silmällä pitäen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut