Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Chisun koti ei oo enää täällä... mutta perjantaina keikkailee Olympiassa – "Mä olen Chisu ja tuun aina olemaan..."

Suosittu artisti kääntää katseensa kohti tuntematonta.

Lauluntekijä ja tuottaja Chisu on yksi Suomen arvostetuimmista popartisteista.

Uransa aikana 12 Emmaa voittanut Chisu säveltää, sanoittaa ja tuottaa musiikkinsa itse ja on ensimmäinen nainen, joka on pokannut Vuoden tuottaja -Emman.

Chisun levyjä on tähän mennessä myyty yli 300 000 kappaletta ja kappaleita kuunneltu suoratoistopalveluissa yli 100 miljoonaa kertaa.

Nyt Chisu on kuitenkin päättänyt pistää koneet pussiin. Hänen viimeinen klubikeikkansa Mansessa raikaa perjantaina Olympiassa.

– Mä olen Chisu ja tuun aina olemaan, mutta minä ja Suomessa tunnettu Chisu-artisti ovat kasvaneet jo sen verran erilleen, että nyt on aika jatkaa matkaa kohti uusia projekteja. Vuosi 2022 tulee siis olemaan Chisun viimeinen vuosi, artisti kertoo.

Chisun uran ensimmäinen hitti oli Särkänniemen kummitusjunan musiikki.

– En halua puhua lopettamisesta, vaan käytän mieluummin sanaa ”jäädyttäminen”, sillä lopullisten hyvästien jättäminen alati muuttuvassa elämässä tuntuu väärältä.

– Oon loputtoman kiitollinen kappaleista ja teksteistä, joita sain kuulla ja ilmentää tähän meidän maailmaamme. Ne on tuoneet mulle ja monille lohtua ja vastauksia pimeään unohtamatta iloa.

– Siksi haluan vielä vuoden 2022 juhlia täysillä häikäisevän yleisöni kanssa Chisun musiikkia ja olemassaoloa. Vuoden lopussa jäädytämme yhdessä tähänastisesti rakkaimman sekä opettavaisimman projektini.

Chisun uran ensimmäinen hitti oli Särkänniemen kummitusjunan musiikki. Sittemmin kansaa ovat kaataneen muun muassa Mun koti ei oo täällä, Baden-Baden ja Sabotage. Aikojen kuluessa Chisun tyyli on muuttunut, mikä on vähentänyt hänen suosiotaan, mistä kertovat myös Chisun musiikkia seuranneiden ihmisten kommentit.

– Vuoden Momentum 123 -albumia keväältä 2019 ja sen elektro-sekamelska-poppia en ymmärtänyt enää laisinkaan.

– Olin pettynyt, että Chisu halusi luopua ja ”tappaa” aikaisemmin luomansa ihan tuosta vaan. Musiikkikriitikko Markku Suihkosen kanssa tuumailtiin, että hän teki ”madonnat”, jyväskyläläinen pitkän linjan Chisu-fani Jarmo Kuosmanen pohtii.

Kaikesta päätellen ja kaikkien osapuolien kannalta ”jäädyttäminen” tulee siis oikeaan paikkaan. Mitä Christel Martina Roosberg tekee seuraavaksi, on varmasti haastavaa ja taiteellista, mutta Chisulle voimme siis kaikki jättää nyt hyvästit.

Chisu Olympiassa pe 29.4.

facebook.com/chisuofficial