Kämmenniemeen tulossa 30 km/h-nopeusrajoitus – Liikennettä aiotaan rauhoittaa myös muilla toimenpiteillä

30 km/h-aluenopeusrajoitus on laajenemassa Kämmenniemen alueella. Tampereen kaupunki tarjoaa nyt asukkaille ja alueella asioiville mahdollisuuden kommentoida nopeusrajoitusehdotusta kyselyssä, joka on avoinna 27.4.–15.5.2022. Vastaajat voivat myös merkitä kartalle turvattomaksi kokemiaan kohtia, jotka kaipaisivat parannustoimia.

Kysely ja lisätietoa Tampereen nopeusrajoituspolitiikasta löytyy sivulta www.tampere.fi/liikenneturvallisuus. Kyselyssä on mukana kartta, johon on merkitty uudet nopeusrajoitukset.

Nykyään Kämmenniemen nopeusrajoitukset ovat pääosin 40 km/h. Kämmenniemenkadulla Kaitavedentientien ja Paavolantien välillä nopeusrajoitus on 60 km/h ja Paavolantiellä Kämmenmaankadusta itään 50 km/h.

Suunnitelman mukaan asuinalueen asuntokatujen nopeusrajoitukset alenisivat nopeuteen 30 km/h. Kämmenmaankadulla nykyinen rajoitus 60 km/h jäisi voimaan ja Paavolantien liittymästä pohjoiseen olisi 30 km/h. Paavolantiellä säilyisivät nykyiset nopeusrajoitukset.

Alueella aiotaan toteuttaa myös muita toimenpiteitä liikenteen rauhoittamiseksi. Ne voivat olla esimerkiksi suojateiden havaittavuuden parantamista tai hidasteita.

– Niiden suunnittelussa huomioidaan alueen asukkailta tai toimijoilta tulleet rauhoittamisaloitteet, ajoneuvoliikenteen ajonopeudet, liikennemäärät ja liikenneonnettomuudet sekä kyselyssä ilmoitetut turvattomat paikat, Tampereen kaupungin tiedotteessa todetaan.

Yhdyskuntalautakunta päätti nopeusrajoitusjärjestelmän uudistamisesta 29. joulukuuta 2016.

Uuden aluenopeusjärjestelmän tavoite on liikenneturvallisuuden parantaminen ja nopeusrajoitusjärjestelmän yhtenäistäminen. Ajonopeudet vaikuttavat liikenneonnettomuuksien todennäköisyyteen ja vakavuuteen. Alempi nopeus parantaa kuljettajan havaintomahdollisuuksia ja lyhentää jarrutusmatkaa. Myös jalankulku ja pyöräily sujuvat turvallisemmin. Alhainen nopeus vähentää kiihdytyksen tarvetta ja siten meluakin.

Kämmenniemessä aluenopeusrajoituksen muutosten on tarkoitus tulla voimaan viimeistään keväällä 2023. Kysely aluenopeusrajoituksen muutoksesta Kämmenniemen alueella löytyy täältä: https://query.eharava.fi/3824

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut