Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere varautuu uuteen lakonuhkaan – jos lakko toteutuu, esi- ja perusopetus saatetaan keskeyttää viikoksi

Tampereen kaupunki varautuu mahdolliseen uuteen kunta-alan lakkoon. Juko, Jyty ja JHL ovat jättäneet lakkovaroituksen ajalle 3.–9. toukokuuta.

Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta kokoontuu perjantaina ylimääräiseen kokoukseen, jonka asialistalla on vain yksi asia: kaupungin järjestämän esi- ja perusopetuksen keskeyttäminen 3.–9. toukokuuta.

Päätösesityksen mukaan opetus keskeytetään, jos lakko toteutuu. Perusteluiden mukaan aiempi, 12.–13. huhtikuuta järjestetty lakko osoitti, että esi- ja perusopetuksen henkilöstön järjestäytymisaste on korkea eikä mahdollisessa lakkotilanteessa ole riittävästi henkilöstöä käytettävissä.

– Esi- ja perusopetuksen toteuttaminen ilman riittävää henkilöstöä vaarantaa merkittävästi perusopetuslain 29 § mukaisen oppilaan oikeuden turvalliseen opiskeluympäristöön, perusteluissa todetaan.

Toteutuessaan lakko vähentäisi esiopetusta 20 tuntia. Perusopetusasetuksen mukaan esiopetusta annetaan vähintään 700 tuntia vuodessa. Tampereen kaupungin järjestämänä esiopetusta annetaan lukuvuoden 2021–2022 aikana 752 tuntia. 700 tuntia täyttyy perusteluiden mukaan keskeytyksestä huolimatta. Näin esiopetuksen lukuvuosi päättyisi lakosta huolimatta normaalisti 3. kesäkuuta.