Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere myy lastenkotina ja puolustusvoimain majoitustilanakin toimineen huvilan Härmälästä – kaupan ehtona päiväkodin rakentaminen

Tampereen kaupunki myy Lepolan huvilan tontteineen Härmälän kaupunginosasta. Ostajan tulee perusparantaa suojeltu, 1900-luvun alussa valmistunut huvila ja toteuttaa tontille päiväkotirakennus. Kokonaisuuden tulee yhdessä soveltua noin 100 lapselle palvelusetelipäiväkodiksi.

Lepolasta voivat jättää tarjouksen yhteenliittymät, joissa on mukana rakentaja sekä varhaiskasvatuksen palveluntuottaja. Sama rakennuttaja tai palveluntuottaja ei voi jättää useampaa tarjousta. Valitun palveluntuottajan tulee hakeutua palvelusetelituottajaksi.

Lepolan huvilaa ja tonttia esitellään kiinnostuneille 13. ja 20. toukokuuta.

Myytävän tontin pinta-ala on 11 192 neliömetriä ja rakennusoikeutta on yhteensä 1 510 kerrosneliömetriä. Rakennuksesta on käytettävissä kuntotutkimuksia ja rakennushistoriallinen selvitys. Rakennusta ei saa purkaa.

Ostotarjouksien tarkastelussa valintakriteereinä ovat hankesuunnitelma, palveluntuottajan toimintakonsepti ja toimintavarmuus sekä ostohinta. Sivistyspalvelujen sekä kiinteistöt, tilat ja asuntopolitikka -yksikön edustajat tekevät yhteistyössä valinnan tarjouksen ja käytävien neuvottelujen perusteella elokuun aikana.

Lepolan huvila on toiminut muun muassa lastenkotina, sodan aikaan puolustusvoimain majoitustilana ja sotien jälkeen lasten seimenä sekä vuoteen 2017 saakka päiväkotina. Tampereen kaupungin omistukseen kohde on tullut vuonna 1926.