Sota ja korkojen nousu ei ole pelottanut asuntokaupoilta Tampereella – "Raskaan lumitalven seurauksena monet vanhemmat ihmiset ovat päättäneet vaihtaa..."

Korkea inflaatio, nousevat korot ja Ukrainan sota eivät ole hiljentäneet asuntokauppaa Tampereen alueella, tiedottaa Aito Säästöpankki.

Myynnissä olevien kohteiden määrä on lähtenyt maaliskuussa selvään kasvuun.

– Kevät on perinteisesti parasta asunnonvaihtoaikaa, eivätkä Ukrainan sota tai synkentyneet talousnäkymät ainakaan toistaiseksi näy Tampereella asuntokaupan hyytymisenä. Koronan jälkeen ollaan pikkuhiljaa siirrytty pitämään myös yleisiä näyttöjä, joissa on liikkunut mukavasti väkeä, kertoo Sp-Koti-yrittäjä Jutta Saikkonen tiedotteessa.

– Vihdoinkin maaliskuussa myös myytävien kohteiden määrä on lähtenyt selvään nousuun. Viimeiset pari vuotta myyntiä miettineet ovat nyt aktivoituneet ja laittaneet asuntojaan myyntiin. Raskaan lumitalven seurauksena monet vanhemmat ihmiset ovat päättäneet vaihtaa omakotitalon ja pihan hoidon helpompaan asumismuotoon, ja omakotitaloja on tullut mukavasti lisää myyntiin. Kysyntä niitä ja isoja perheasuntoja kohtaan on todella kovaa.

Tampereen muuttovetovoima ylläpitää asuntomarkkinoiden positiivista kehitystä, kertoo Aito Säästöpankin luottopäällikkö Mikko Haverinen.

– Uudistuotannon määrän väheneminen näkyy ja jarruttaa jonkin verran myös Tampereen alueella asuntokauppaa. Tampereen seutu on kuitenkin yksi Suomen muuttovetovoimaisimmista alueista, enkä usko vetovoiman hyytymiseen pitkässä juoksussa,

Tampereella kysyntää riittää kaikenikäisiin, -kokoisiin ja -hintaisiin asuntoihin

– Vaikka kauppamäärät ovat pudonneet viime vuoden historiallisista ennätyslukemista, olemme edelleen asuntokauppojen määrissä erittäin hyvällä tasolla. Asunnot vaihtavat koko ajan omistajia ja rahoitusta saa, jos vain lainansaannin edellytykset ovat kunnossa, sanoo Saikkonen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut