Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Näin bussilla pääsee Tampere-Pirkkalan lentoasemalle – Linja 103:n aikataulu on sovitettu lentoihin

Tampereen joukkoliikenteen bussilinja 103 palvelee Tampere-Pirkkalan lentoasemalle matkaavia ja lentoasemalta Tampereelle tulevia matkustajia. Linjan aikataulu on sovitettu yhteen lentojen aikataulujen kanssa ja se palvelee kaikkia lentoja.

– Lentoliikenne vilkastuu Tampere-Pirkkalan lentoasemalla merkittävästi ja on hienoa, että myös yhteydet lentoasemalle paranevat. Suora linja-autoyhteys Tampereen keskustasta tekee lähdöstä ja kotiinpaluuluusta entistä sujuvampaa, Tampereen lentoaseman päällikkö Mari Nurminen Finaviasta iloitsee.

Bussi 103 liikennöi niin, että se on lentoasemalla noin tuntia ennen lennon lähtemistä eli hyvissä ajoin ennen koneen lähtöä. Vastaavasti bussi odottaa pysäkillä, kun matkustajat saapuvat lennoilta. Jos lennon saapuminen viivästyy, bussi odottaa pysäkillä matkustajia.

Nyssen bussi 103 kulkee Tampereen keskustan kautta rautatieasemalle, mistä se jatkaa linja-autoaseman kautta suorinta reittiä Tampere-Pirkkalan lentoasemalle, suoraan terminaalien 1 ja 2 eteen. Matka rautatieasemalta kestää noin 30 minuuttia.

Bussissa käyvät maksuvälineinä lähimaksu, Nysse Mobiili, arvolippu ja ennakkokertalippu. Keskustasta lentoasemalle matkustaessa tarvitaan ABC-vyöhykkeiden lippu.

Sujuvat matkaketjut Tampereen keskustasta lentokentälle ovat olennaisen tärkeät kotikentän houkuttelevuuden kannalta.

– Hyvät yhteydet koko keskisestä Suomesta Tampereelle ja Tampereelta kentälle palvelevat niin liike- kuin vapaa-ajan matkustajia. Tämä kannustaa erityisesti seudun asukkaita hyödyntämään kotikenttäetua, lentoliikenteen erityisasiantuntija Marja Aalto Visit Tampereesta kertoo.