Tampereen Yo-talon ostanut oppilaitos teki jo yhteistyösopimuksen vuokralaisravintolansa kanssa – "Sillä, että alalle saadaan kiinnostuneita ja motivoituneita nuoria on iso merkitys"

Tampereen Yo-talon ostanut Sasky-koulutuskuntayhtymä on tehnyt strategisen aiesopimuksen yhteistyöstä vuokralaisensa eli Tiiliholvia pyörittävän Aleksin Ravintolat Oy kanssa.

Ensimmäinen yhteistyön kohde on Tampereen ylioppilastalon kiinteistön kunnostamiseen ja kiinteistön kunnon ylläpitämiseen liittyvä pitkän tähtäimen yhteistyö.

– Remonttia suunnitellaan yhdessä vuokralaisten kanssa, sillä heillä on paras tieto rakennuksen tarpeista, sanoo Saskyn kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti.

Toinen yhteistyön osa-alue on ravintola-alan koulutusyhteistyö, jonka yhtenä tavoitteena on työvoimapulasta kärsivän toimialan vetovoiman kasvattaminen ja alan henkilöstön osaamisen laadun kehittäminen.

– Sillä, että alalle saadaan kiinnostuneita ja motivoituneita nuoria on iso merkitys. Alalle pitää saada hyviä opiskelijoita, sanoo Aleksin Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Sinivuori.

Kiinteistöön liittyvä yhteistyö on tarkoitus aloittaa jo vuonna 2023 ja myös opetukseen liittyvän yhteistyön ideointi on aloitettu. Ideoitu on muun muassa ammattiin kouluttautumisen mallia, jossa kaksi ensimmäistä lukuvuotta opiskellaan oppilaitosmuotoisesti ja kolmas lukuvuosi oppisopimuksella. Myös á la carte -kokkikoulutuksen käynnistämistä on visioitu.

Aleksin Ravintolat Oy on pitkäikäinen tamperelainen ravintola-alan perheyritys, jolla on omistuksessaan useampi ravintola Tampereen ydinkeskustassa. Tiiliholvia se on pyörittänyt vuodesta 1978.

Sasky jätti 1,3 miljoonan euron ostotarjouksen Tampereen ylioppilastalon kiinteistöstä maaliskuussa. Tarjous hyväksyttiin viime viikollaTampereen kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunnassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut