Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi, mitä lähijunista lausutaan – "Tampereen kaupunki pitää erittäin tärkeänä ..."

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan maanantaina kaupungin lausunnon liittyen Tampereen kaupunkiseudun lähijunaliikenteen tulevaisuuskuvaan.

Lausunnossa kaupunki pitää lähijunaliikenteen kehittämistä merkittävänä niin Tampereen, Tampereen kaupunkiseudun kuin koko Pirkanmaan kannalta.

Tampereen kaupunkiseudun seutuhallitus on pyytänyt Tampereen kaupungilta lausuntoa lähijunaliikenteen seudullisesta selvityksestä. Tampereen kaupunkiseudun tekemässä selvityksessä on muodostettu kuvaukset ja perusteet seudullisen lähijunaliikenteen tavoitteellisesta tulevaisuuskuvista vuosille 2030 ja 2050 sekä tiekartoista niiden toteuttamiseksi.

Lausunnossaan Tampereen kaupunki pitää erittäin tärkeänä lähijunaliikenteen nopeaa kehittämistä merkittävänä osana seudullista joukkoliikennejärjestelmää siten, että olemassa oleva infra hyödynnetään mahdollisimman hyvin. Myös kustannustehokkaita investointeja lähijunaliikenteen edistämiseksi on edistettävä määrätietoisesti.

Erityisesti lähijunaliikenne korostuu ensisijaisena raidejoukkoliikenteen muotona Nokian, Oriveden ja Lempäälän suuntaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut