Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen keskustaa pestään nyt pikavauhtia MM-kisoja varten – Koneita jouduttu tuomaan Nekalasta ja Hervannasta

Hiekoitussepeliä on alettu pestä Hämeenkadulta. Myös Hämeenkadun pyöräteiden siivous on aloitettu maanantaina aamulla.

Tampereen kaupungin työpäällikkö Kari Pitkänen kertoo, että keskustassa pörrää parhaillaan ainakin kolme pesuautoa ja 10–15 autoa keräämässä sepeliä.

– Hämeenkadun pitäisi olla siisti tämän viikon aikana.

Keskustaa pestään nyt pikavauhtia, sillä kaupungin johdolta on tullut ukaasi, että paikkojen on oltava siistit MM-kisojen alkuun mennessä. Tämä tarkoittaa sitä, että siivousta tehdään nyt muiden alueiden kustannuksella.

– Keskustaan on siirretty koneita Hervannasta ja Nekalasta. Käytännössä suurin osa Nekalan koneista taitaa olla keskustassa, Pitkänen kertoo.

Sää ei ole ollut siivouksen suhteen suopea tänä keväänä. Kolmisen viikkoa sitten Tampereella oli lumikaaos, jolloin muun muassa ratikan ajolankoja korjattiin koko päivän ajan ja bussiliikenne sakkasi.

– Kevät on ollut poikkeuksellinen. Kaksi viikkoa sitten Tampereella aurattiin vielä katuja, ja joillakin alueilla jouduttiin höyläämään polanteita.

Pitkänen muistuttaa, ettei neljän kuukauden aikana levitettyjä sepeleitä pystytä pesemään pois muutamassa päivässä.

– Myös tämän viikon sää näyttää siivouksen kannalta surkealta. Seuraavina öinä on yöpakkasta. Kun päivällä on vain kolme tai neljä plusastetta, pitää miettiä tarkkaan, missä vettä voidaan käyttää.

Katujen pesu tapahtuu usean koneen voimin. Ensin katu kastellaan, minkä jälkeen sepelit kerätään. Tämän jälkeen tulee varsinainen pesuauto. Lopuksi imuauto siivoaa vielä rotvallin reunaan kertyneet moskat.

– Kyllä me tässä kaikkemme teemme, jotta kaupunki saadaan siistiksi turisteille, Pitkänen muistuttaa.