Rauniokapakka tuli keskustaan – Onko tämä Tampereen hipsterein ravintola? En panisi pahakseni, sanoo ravintoloitsija

Ravintolat: Onko uusi Kumma Hallituskadulla Tampereen hipsterein ravintola? Ravintoloitsija ei panisi luonnehdintaa pahakseen.

Hallituskatu

Tamperelainen yöravintolakansa on odottanut legendaarisen Doriksen paluuta uusissa tiloissa.

Odottaa yhä, mutta Doriksen yläkerrassa omaakin mainetta kerännyt Kumma ehti jo.

Kumma Junk Bar & Lounge on toiminut loppuvuodesta saakka Hallituskadulla Winebridgen entisissä tiloissa.

– Aleksanterinkadun Kumma on oli pop up -ravintola, kun rakennuksen purkaminen oli tiedossa, kun se perustettiin. Tämä on nyt pysyvä Kumma, naureskelee ravintoloitsija Antti Kokko.

Kumma on aiemmin myös Doriksen ravintolapäällikkönä toimineen Kokon pitkäaikainen unelma. Kumman tarina sai alkunsa Budapestin juutalaiskorttelista vuonna 2015.

Koska kyseessä on sääntö-Suomi, niin täysin samankaltaisesta paikasta olisi täällä vaikea edes nähdä unia.

– Budapest on yksi Euroopan harvoista kaupungeista, joka on sallinut vanhojen tehtaiden ja rakennusten valtauksen pop-up ravintoloiden tiloiksi, joista sittemmin on kehittynyt ilmiö nimeltä Ruin Pubs eli rauniokapakat. Koska kyseessä on sääntö-Suomi, niin täysin samankaltaisesta paikasta olisi täällä vaikea edes nähdä unia.

Kokon Suomi-sovellus oli erottautua konseptiravintoloiden valtavirrasta villillä sisustuksella.

– Tästä alkoi säntäily ympäri Suomen, haalien ja hamstraten kierrätyskeskusten ja kirpputorien mitä kummallisimpia asioita, tavaroita ja kalusteita.

Jos Kumma syntyi ovat Budapestissä, niin kummit löytyvät Berliinistä ja sen ravintolakulttuurista, myöntää Kokko.

Lopputulosta on helppo pitää Tampereen tämän hetken hipstereimpänä ravintolana. Ravintoloitsija ei pane hänelle esitettyä määritelmää pahakseen.

– Kumman kävijä voi olla reppureissaaja, urbaani ajattelija tai ystäväporukka, joka haluaa istua iltaa viinilasi kädessä ja fiilistellä DJ -painotteista musiikkia Berliinin matkojen muistoista. Kumman kävijä voi olla myös isoäiti, joka löytää lapsuuden muiston istumalla 1960-luvun Askon Amigo -tuolissa ja huomaa katossa olevat 1950-luvun putkiradiot.

Myös juoma- ja ruokatuotteessa valinnat ovat kaikilla mittareilla trendikkäitä.

Juomissa pidetään kiinni laadukkaista viinivalinnoista ja pienpanimoiden käsityöläisoluista, joita Suomen lisäksi haettu muun muassa Tallinnasta. Myös drinkkeihin ja alkoholittomiin vaihtoehtoihin satsataan.

Ruuassa luotetaan muodikkaaseen Street Foodiin, joihin makuja on haettu muun muassa Aasian, Jamaikan ja Brasilian katukeittiöistä.

– On meillä itse tehtyä pärämätsiäkin. Ruokalistaa ei ole tehty vege edellä, mutta senkin tarjonta on haluttu pitää laajana.

Itsekin matkustavaiseksi sieluksi tunnustautuva Kokko linjaa, että Kumma tarjoaa Hallituskadun käynneillä matkan eripuolille maailmaa.

– Kumma on vapaa menemään ja matkustamaan minne päin maailmaa tahansa ja tuoden mukanaan makuja ja elämyksiä ympäri maailmaa, hehkuttaa Kokko.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut