Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pispalan ja Hyhkyn koulujen perusparannuksen hinta noussut – korjauksiin ehdotetaan miljoonien lisärahoitusta

Pispalan ja Hyhkun koulujen perusparannushankkeiden määrärahaa aiotaan nostaa. Asunto- ja kiinteistölautakunta hyväksyi määrärahojen nostamisen osaltaan keskiviikkona. Kustannusten nousu ja toteutussuunnitelmamuutokset hyväksyttiin sillä ehdolla, että myös sivistys- ja kulttuurilautakunta hyväksyy investointimenon kasvusta aiheutuvat käyttötalousmenot.

Hyhkyn koulun rakennusten 1 ja 2 perusparannukselle on osoitettu kaupungin tämän vuoden talousarviossa 6,35 miljoonan euron kokonaismääräraha, jota esitetään nostettavaksi 1,45 miljoonalla eurolla, jotta hanke voitaisiin toteuttaa suunnitellulla tavalla.

Hyhkyn-hankkeessa kustannukset ovat nousseet pääosin rakennusurakassa, koska purkutöiden yhteydessä todettujen rakenteiden uusimisen tarve ja laajuus kasvoivat merkittävästi. Alkuperäisen toteutussuunnitelman mukaan hankkeen rakennustöiden oli tarkoitus valmistua lokakuussa 2022. Rakenteiden uusimisen johdosta urakka-aikaa on jatkettu, ja uuden aikataulun mukaan rakennukset otetaan käyttöön elokuussa 2023.

Pispalan koulun perusparannukselle on osoitettu kaupungin vuoden 2022 talousarviossa 3,429 miljoonan euron vuotuinen määräraha, jota esitetään nostettavaksi 950 000 eurolla, jotta hanke voitaisiin toteuttaa suunnitellulla tavalla. Kaupunginvaltuustolle esitetään, että se hyväksyy vuoden 2022 lisätalousarviossa hankekohtaisen määrärahan nostamisen 12,2 miljoonaan euroon. Alkuperäisen toteutussuunnitelman mukainen hankinta-arvo oli yhteensä kymmenen miljoonaa euroa.

Pispalan hankkeen kustannukset ovat nousseet pääosin rakennusurakkaan liittyvissä lisätöissä. Suunnittelukustannuksiin on kulunut arvioitua enemmän rahaa, sillä työmaalla havaitut asiat on vaatineet kaupungin mukaan poikkeuksellisen paljon lisäsuunnittelua ja katselmointia. Lisäksi materiaalien saatavuudessa on ollut vaikeuksia, ja hinnat ovat nousseet koronavirusepidemian sekä Ukrainan sodan takia.