P-Hämpin laajennus etenee – maanalainen asemakaava hyväksyttiin kaupunginhallituksessa

P-Hämpin laajennuksen maanalaisen asemakaavan ehdotus hyväksyttiin Tampereen kaupunginhallituksessa tiistaina.

Asemakaava menee vielä valtuuston käsiteltäväksi.

Asemakaava luo edellytykset vuonna 2012 valmistuneen P-Hämpin laajennuksen toteuttamiselle. Laajennuksen alustavassa hankesuunnitelmassa on yhteensä noin 1000 autopaikan kalliopysäköintilaitos yhteyksineen.

Uusi ajoyhteys maanpäälliselle katuverkolle esitetään sijoitettavaksi Viinikankadulle Kalevantien sekä Ratapihankadun ja Järvensivuntien liittymän väliselle alueelle. P-Hämpin nykyiset ajoyhteydet säilyvät ennallaan. Asemakaava on valmisteltu yhteistyössä Finnpark Oy:n kanssa. Hankkeen toteuttamisen edellytyksenä oleva jatkosuunnittelu ja sitä koskeva päätöksenteko on mahdollista käynnistää, kun asemakaava on hyväksytty.

Asemakaava koskee maanalaista aluetta, jonka pinta-ala on noin 30 hehtaaria. Pohjoisessa alue ulottuu Kyttälänkadun, Tammelankadun ja Itsenäisyydenkadun alapuolelle ja lännessä Tuomiokirkonkadun alapuolelle. Etelässä alue ulottuu Kalevantien ja Suvantokadun alapuolelle ja idässä Yliopistonkadun ja Viinikankadun alapuolelle.

Maanalaisessa asemakaavassa alueelle osoitetaan maanalaista katualuetta sekä maanalaista yleistä pysäköintiä, liikennettä ja yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevan maanalaisen rakentamisen aluetta. Maanalainen katu esitetään nimettäväksi Yliopistontunneliksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut