Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Edes tehohoitoa ja synnytyksiä ei voitaisi turvata" – Taysin johtoporras on järkyttynyt suojelutyön hupenemisesta, kun lakko laajenee huomenna

Tehyn ja Superin uusi, laajempi lakko on alkamassa keskiviikkona 20. huhtikuuta kello 6. Lakko koskee myös Taysia.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri (PSHP) tiedottaa, että tämän hetken tieto huomisen päivän suojelutyömäärästä on järkyttänyt Taysin hoidosta vastaavan johdon. Suojelutyöhön on luvattu kuudesosa siitä henkilöstömäärästä, jonka työnantaja on arvioitunut tarvittavan turvaamaan potilaiden hengen ja turvallisuuden.

– Ilmoitettu työntekijämäärä merkitsee sitä, että joudumme heti tänään tyhjentämään kokonaisia osastoja. Jäljelle jääville osastoille tulisi jäämään pahimmillaan vain yksi työntekijä vuoroon kokonaista vuodeosastoa kohden, johtajaylilääkäri Juhani Sand kertoo tiedotteessa.

Suojelutyöhön annettavaa henkilöstömäärää on nyt vähennetty merkittävästi myös Acutan päivystyksestä, leikkaussaleista ja tehohoidosta.

– Tässä tilanteessa joudumme keskeyttämään Taysissa laajasti myös kiireellisen hoidon kuten syöpäleikkaukset, lääkehoidot tai sädehoidot. Emme voi turvata normaalilla tavalla edes päivystysleikkauksia, synnytyksiä tai muuta päivystystoimintaa.

PSHP:n tiedotteen mukaan virassa olevat Taysin vastuuhenkilöt tekevät lakon aikana voitavansa. Potilaiden henki pyritään turvaamaan myös yhteistyössä sairaanhoitopiirin konserniin kuuluvien yhtiöiden kanssa. Yhtiöt eivät ole lakon piirissä.