Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hiekoitussepelin poisto on alkanut Tampereella – Töiden etenemistä voi seurata nettikartasta

Hiekoitussepelin harjaukset kaduilta alkavat Tampereella tällä viikolla. Katujen harjaus ja pesu on jo aloitettu pääväyliltä. Tonteilla ja jalkakäytävillä sepeliä poistavat yksityiset huoltoyritykset ja kiinteistöjen omistajat.

Keskustan alue ja suurin osa asuinalueiden väylistä on perinteisesti pyritty siivoamaan vappuun mennessä, mutta tänä vuonna puhdistus jatkuu pidempään myöhäisen kevään tulon vuoksi. Kalustoa on lisätty ja uusittu, jotta puhdistustyöt sujuisivat mahdollisimman nopeasti. Vilkkaimmilla väyläosuuksilla pölyämistä ehkäistään myös levittämällä suolaliuosta.

Hyvää ilmanlaatua edesauttaa se, että kaupungin kunnossapitäjät ja yksityiset kiinteistönhuoltajat saavat kerättyä sepelit nopeasti. Kuivat pinnat kastellaan ennen harjausta pölyämisen ehkäisemiseksi.

Lehtipuhaltimen käyttö on kiellettyä sepelin keruussa kaupungin ympäristönsuojelumääräysten mukaan. Puhaltimen ilmavirta kuivattaa sepeliä ja nostaa pölyä ilmaan.

Autonomistajien kannattaa seurata katujen varsien talviaikaisia pysäköintirajoituksia ja siirtokehotuskylttejä.

Pysäköintirajoituksen rikkomisesta voi saada pysäköintivirhemaksun ja siirtokehotuksen huomiotta jättämisestä sadan euron autonsiirtomaksun. Siirtokehotuskyltti ilmoittaa viikon (parillinen/pariton), viikonpäivän ja kellonajan, milloin auto on siirrettävä kadun varresta. Puhdistusajoista voi tilata muistutusviestin omaan puhelimeensa, lisätiedot sivulta www.puhdistussuunnitelmat.fi/tampere/

Kaupungin hoitovastuulla olevien katujen ja yleisten alueiden puhdistamisesta vastaa Tampereen Infra Oy. Tampereen Infra Oy ja sen aliurakoitsijat korjaavat sepelit katujen ajoradoilta, toreilta sekä kävely- ja pyöräilyteiltä.

Kiinteistön haltija eli yleensä huoltoyhtiö, talonmies tai talon omistaja vastaa kiinteistönsä piha-alueesta ja viereisen jalkakäytävän puhdistamisesta. Infra puhdistaa ne jalkakäytävät, jotka rajautuvat yleisiin alueisiin kuten puistoihin. Kunnan ja kiinteistön haltijan kunnossapitovastuut on määrätty lainsäädännössä.

Hiekoitushiekkojen poiston etenemistä voi seurata karttanäkymästä. Keltaisella merkityillä kaduilla työt ovat käynnissä. Punaisella merkityillä kaduilla töitä ei ole vielä aloitettu. Vihreällä merkityillä kaduilla työ on pääosin valmis.