Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

 Pandemia vähensi pysäköintiä: Finnpark maksaa osinkoa kaupungille alle puolet tavoitteesta – "Liiketoiminnan kehitysnäkymät ovat epävarmat..."

Tampereen kaupungin omistama pysäköintiyhtiö Finnpark Oy ei pysty maksamaan kaupungille osinkoja täysimääräisesti. Osingot jäävät tänä vuonna 500 000 euroon, kun odotus oli minimissään 1,2 miljoonaa euroa. Myös 500 000 euron suuruinen oman pääoman palautus P-Hämppiin tehdystä sijoituksesta jää saamatta.

Syy yhtiön odotettua huonompaan tulokseen on koronapandemia.

Finnpark Oy:n hallituksen kaupungille toimittamassa kirjeessä luotsataan myös tulevaisuutta.

– Liiketoiminnan kehitysnäkymät ovat epävarmat, kirjeessä todetaan.

Kirjeen mukaan alkuvuodesta 2022 yhtiön liikevaihtoon on vaikuttanut koronapandemian kiihtyminen ja Ukrainan sodan seurauksena kohonneet liikennepolttoaineiden kustannukset.

Yhtiö on menettänyt viimeisten kahden vuoden aikana liikevaihdostaan 4,4 miljoonaa euroa ja tuloksestaan 2,5 miljoonaa euroa. Yhtiön hallituksen mukaan yhtiön taseasema on kuitenkin vakaa ja maksuvalmius kohtuullinen.

– Yhtiön hallitus kuitenkin katsoo, että yhtiön tulos ja maksuvalmius ei mahdollista tässä tilanteessa omistajatavoitteiden mukaista osingon ja pääomapalautuksen maksua. Lisäksi yhtiöllä on käynnistymässä iso investointihanke Asemakeskuksen alueella sisältäen Hämpin parkin laajennuksen. Hanke sitoo yhtiön varoja jo suunnitteluvaiheessa, vaikka itse investointi toteutettaisiin ulkopuolisella vieraalla pääomalla, kirjeessä todetaan.