Kuhakesästä on tulossa poikkeuksellinen Tampereen vesillä – "Ne ovat seurausta 2010‒2020-lukujen monista hellekesistä..."

Kuhaa on noussut hyvin maakunnan järvistä tämä pitkäksi muodostuvan talvikalastuskauden aikana, kerrotaan Pirkanmaan Kalatalouskeskuksesta.

Myös kuhakesästä odotetaan poikkeuksellisen hyvää. Alueen järvissä on kasvanut ja on kasvussa useita erityisen vahvoja kuhaikäryhmiä.

– Ne ovat seurausta 2010‒2020-lukujen monista hellekesistä, jollaisina Suomessa levinneisyysalueensa pohjoisrajoilla elelevä kuha tuottaa vahvoja poikasvuosiluokkia. Monet hyvät lisääntymisvuodet näkyvät saaliissa niin, että tyypillisen, noin kilon painoisen saalikuhan ohella monikiloisia kuhia nousee yleisesti, kertoo kalatalousneuvoja Ismo Kolari.

Paikoin kuhasaaliit ovat olleet ennätysmäisiä. Isoja eli 5–10-kiloisia kuhia on raportoitu saadun saaliiksi parhaista kuhavesistä, kuten Pyhäjärvestä.

Poikkeuksellisen lämpimän kasvukauden 2018 tuottama kuhasato ‒ josta odotetaan erityisen suurta ‒ alkaa jo näkyä nopeakasvuisimpien kantojen osalta.

Mallasvedellä, Längelmävedellä, Roineella ja Pyhäjärven Säijän-Sorvanselällä nopeakasvuisimmat kuhayksilöt saavuttavat 5. kasvukautensa lopulla noin puolen metrin pituuden ja 1‒1,5 kilon painon.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut