Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere on vihdoin saamassa oman High Linen – Näsinsillan miljoonan maisemasiltaurakka on kilpailutettu

Näsinsillan maisemasillan tekeminen on nytkähtämässä eteenpäin. Tampereen kaupunki on kilpailuttanut urakan, ja sopimus tehdään Tampereen Puutarha-Center Oy:n kanssa. Urakan arvonlisäveroton hinta on noin miljoona euroa.

Näsinsilta jäi vaille käyttöä, kun rantatunneli valmistui. Sillan purkamista harkittiin, mutta Tampereella päädyttiin lopulta säilyttämään silta.

Näsinsilta muodostuu kahdesta sillasta. Sillan pohjoisesta puolesta tehdään kävelypainotteinen maisemasilta, ja eteläiselle sillalle ohjataan pyörä- ja autoliikennettä.

Vastaavanlaisia maisemasiltoja on muualla maailmassa. Kuuluisin maisemasilta lienee New Yorkin High Line, joka on rakennettu ilmassa kulkevalle vanhalle junaradalle.

Maisemasilta tehdään puistomaiseksi ympäristöksi. Sillan suuntaisesti kulkevat aaltoileva kävelyreitti ja istuskelumuuri. Sillalle istutetaan erilaisia pienpuita, pensaita sekä niitty- ja heinäkasveja.

Sillalle on suunniteltu myös keinuja ja useita pienempiä istuskelualueita, joista on näkymä ympäristöön. Lisäksi sillalle tulee valaistuja pylväitä.