Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Repe ja Romu kasvoivat kolmikoksi, kun mukaan lähtee... Riepu – Tämä kaikki kelpaa sen mukaan

Toukokuun alusta alkaen kodin poistotekstiilit voi viedä Riepu-keräykseen ympäri Pirkanmaata. Repen ja Romun mukana kulkee Riepu-keräys koko kesän ajan aina lokakuuhun saakka.

Riepu-keräys alkaa Nokialla 3. toukokuuta ja on siitä eteepäin mukana kaikilla Repen ja Romun pysäkeillä.

Repe, Romu ja Riepu pysähtyvät yli kolmellasadalla pysäkillä. Poistotekstiilin vastaanotto on uusi palvelu, mutta myös kotitalouksien metallia, sähkölaitteita ja vaarallista jätettä voi tuoda kyytiin entiseen tapaan. Tuoduista jätteistä ei peritä maksua.

– Pysäkkikohtainen aikataulu löytyy verkkosivuiltamme ja Roskakalenterista, kertoo logistiikkakoordinaattori Piia Kuusinen Pirkanmaan Jätehuollosta.

Poistotekstiiliä voi viedä myös Nekalan jäteasemalle, Oriveden jätesemalle ja Tampereen Nextiilin myymälään.

Riepu-keräykseen voi viedä kerralla kaksi muovipussillista poistotekstiiliä. Ennen pakkaamista on tärkeää lajitella tekstiili oikein. Pysäkeillä Pirkanmaan Jätehuollon työntekijä vielä tarkistaa tuodut tekstiilit ja auttaa lajittelussa.

– Poistotekstiilin keräykseen soveltuvat tekstiilit, jotka ovat käyttökelvottomia, mutta kuivia, puhtaita ja hajuttomia. Lajitteluohjeeseen kannattaa tutustua huolellisesti. – Riepu-keräykseen ei voi esimerkiksi viedä ehjiä lahjoitettavia vaatteita, neuvoo ympäristökouluttaja Päivi Koro Pirkanmaan Jätehuollosta.

Lajitteluohje löytyy myös verkosta.

Poistotekstiilistä jalostetaan mekaanisesti kierrätyskuitua, jota yritykset voivat käyttää tuotteidensa raaka-aineina. Pirkanmaalainen poistotekstiili käsitellään Lounais-Suomen Jätehuollon käsittelylaitoksessa Paimiossa.